Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 9. 2016,
9.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,43

2

Natisni članek

Brad Pitt McDonald's

Petek, 23. 9. 2016, 9.49

6 let, 6 mesecev

Delali so v McDonald’su, danes pa služijo milijone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,43

2

Številni svetovni zvezdniki in uspešni ljudje so v najstniških letih delali v restavracijah s hitro prehrano. Nekateri od njih imajo danes premoženje, vredno več deset milijonov evrov. 

Ko stojijo za govorniškim pultom, na odru ali pa jih spremljamo na filmskih platnih, pri zvezdnikih svetovnega kova opazimo le njihovo slavo in denar. Ne vidimo pa, da je morala večina trdo garati, da so v življenju prišli do točke, kjer so danes.

Pink

Pink | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ameriška pevka Alecia Beth Moore, ki jo bolj poznamo pod imenom Pink, je kot najstnica delala v McDonald’su v svojem domačem kraju v mestu Doylestown, v ameriški zvezni državi Pennsylvania. 

"Včasih sanjam, da sem spet tam, brez denarja v McDonald’su. To je kot najhujša nočna mora, ker si nikoli ne bi želela nazaj. Trdno sem delala, da sem danes tu, kjer sem," je po poročanju Business Insiderja povedala ameriška zvezdnica. 

Pink, ki se je preizkusila še v nekaterih drugih verigah s hitro prehrano, kot sta Pizza Hut in Wend’s, ima danes premoženje, vredno več kot sto milijonov dolarjev (90 milijonov evrov).

Jeff Bezos

jeff bezos | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ameriški milijarder in ustanovitelj spletne trgovine Amazon Jeff Bezos je v McDonald’su delal kot najstnik. "Delal sem za žarom in nikoli za blagajno. Najbolj zahtevna stvar je bila, da je v naglici vse potekalo tekoče," se spominja Bezos, čigar premoženje je danes ocenjeno na 60 milijard evrov.

Milijarder sicer meni, da ni pomembno, za kakšno službo gre, da se lahko odgovornosti naučimo v vsaki službi, če jo le jemljemo dovolj resno. 

Sharon Stone

Sharon Stone | Foto: Reuters Foto: Reuters

V eni od restavracij s hitro prehrano je, preden se je začela ukvarjati z manekenstvom, delala tudi ameriška igralka Sharon Stone, ki se je najbolje spomnimo kot usodne ženske (in morilke) iz filma Prvinski nagon. Njeno premoženje je danes ocenjeno na 54 milijonov evrov. 

James Franco

James Franco | Foto: Reuters Foto: Reuters

Čeprav je ameriški igralec James Franco v verigi s hitro prehrano delal le tri mesece, je to nanj pustilo močan vtis. Za časopis The Washington Post je pred časom celo spisal članek z naslovom McDonald’s je bil tu zame, ko ni bilo nikogar drugega.

Ko je delal v restavraciji, se je spogledoval s strankami in vadil tuje naglase. "Bil sem Francoz, nato pa Italijan. Neko dekle, ki sem ji bil všeč, je prišlo še enkrat in me prosilo, če ji lahko dam lekcije iz italijanščine."

Pharrell Williams

Glasbenika Pharrella Williamsa, ki ga najbolj poznamo po njegovi skladbi Happy, so iz McDonald’s trikrat odpustili. Kot je dejal v nekem pogovoru, je bil zelo len, edina stvar, v kateri je bil dober, pa je bilo hranjenje z McNuggetsi. Njegovo premoženje je danes ocenjeno na 134 milijonov evrov. 

Jay Leno

Jay Leno | Foto: Reuters Foto: Reuters

Jay Leno, eden najbolje plačanih voditeljev pogovornih šovov, je v zgodnjih sedemdesetih delal v McDonald’su v zvezni državi Massachusetts. Danes je njegovo premoženje ocenjeno na več kot 310 milijonov evrov, na leto pa je zaslužil več kot 13 milijonov evrov. 

Leno se je sicer leta 2014 po 22 letih vodenja poslovil od svoje oddaje The Tonight Show in voditeljski stolček predal Jimmyju Fallonu. 

Brad Pitt

Brad Pitt | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ameriški igralec Brad Pitt pa se ni poizkusil z delom v McDonald’su, je pa delal v eni od restavracij verige El Pollo Loco, kjer je oblečen v kostum piščanca v restavracijo vabil goste. Brad, ki se v teh dneh na očeh javnosti ločuje od Angeline Jolie, se je letos uvrstil tudi na lestvico najbolje plačanih igralcev, saj je v zadnjem letu zaslužil več kot 28 milijonov evrov. 

Ne spreglejte