Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 11. 2016,
7.49

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Domel

Natisni članek

Moja služba advertorial Domel služba

Torek, 29. 11. 2016, 7.49

2 meseca, 1 teden

Bi delali v podjetju, kjer jim je mar za zaposlene?

Vsebino omogoča Domel
Domel

Podjetje Domel ima 70-letno tradicijo in je zraslo iz kovinarske zadruge Niko, ki jo je leta 1946 ustanovilo šestnajst domačinov iz Železnikov. Visoko tehnološko podjetje, ki ravno v tem času išče strokovnjake iz njihovega področja, ima danes že nekaj več kot tisoč zaposlenih.

Domel je podjetje, ki je lahko vzor vsem podjetjem, ki bi bila rada poslovno uspešna. Podjetje v zadnjem obdobju beleži kakovosten razvoj in pobira nagrade na tehničnem ter organizacijskem področju svojega delovanja. Septembra jim je gospodarska zbornica Slovenije skupaj z razvojnim centrom Nela za inovacijo  z "EC motor z možnostjo integrirane elektronike za moči do 1KW" podelila zlato priznanje.

Predsednica uprave dr. Jožica Rejec je letos dobila tudi gospodarskega oskarja, ki je najstarejše in najprestižnejše priznanje v Sloveniji. Nagrado prejmejo vodilne osebe družb, ki so v preteklem letu dosegle izjemne rezultate in tako doprinesli k promociji odličnosti, konkurenčnosti, razvoju ter širšim in trajnejšim družbenim spremembam. Med drugim je gospa Rejec kandidatka za Slovenko leta. Več nagrad in priznanj je podjetje dobilo že v preteklih letih.

Vsekakor pa pri Domelu ne bodo spali na svojih lovorikah. Podjetje se razvija in raste še naprej.  Spekter njihovih izdelkov se veča, prav tako so odprli nov proizvodni obrat na Trati pri Škofji Loki.

Domel | Foto: Oni narekujejo razvoj

Podjetje sodeluje z vsemi pomembnimi inštituti v državi in tudi z vsemi univerzami z njihovega področja. Njihova vizija je jasna. Postati hočejo eden vodilnih globalnih razvojnih dobaviteljev elektronsko komutiranih (EC) pogonov in ohraniti vodilni položaj na trgu sesalnih enot. Vlagajo v kadre zaradi razvoja, ki jih ne sme prehiteti ampak oni narekujejo razvoj.

Proizvajajo elektromotorje za vse aplikacije, prezračevanje, baterijske aplikacije, orodja in komponente za avtomobilsko industrijo.

Tako kot so jasne njihove vizije, so jasne tudi njihove vrednote v podejtju:

  • Ustvarjalnost in ambicioznost
  • Odgovornost in gospodarnost
  • Spoštovanje in sodelovanje
  • Skrb za stranke in zaposlene
  • Pripadnost

Domel | Foto:

"Kar rečem, to naredim"

Cilji v podjetju so visoki, za kar je potrebno veliko poguma. Priznavajo, da včasih naredijo kakšno napako, a se iz njih znajo veliko naučiti. Vseskozi težijo k izobraževanju in napredovanjem na delovnem mestu. Spodbujajo zdravo tekmovalnost, hkrati pa se trudijo doseči ravnovesje med delom in družino. Veliko sporočilo ima tudi njihov slogan, ki se glasi: Kar rečem, to naredim.

Domel | Foto: Tako inovativno in uspešno podjetje vedno išče kakovosten kader. Samo v zadnjih treh letih so zaposlili več kot 150 ljudi. Pri njih je vedno prostor za kakovosten kader, tako za iskalce prve zaposlitve, še posebno pa za izkušene strokovnjake, ki so morda na zdajšnjem delovnem mestu nezadovoljni in se želijo videti v njihovi zgodbi. Še najbolj bodo veseli univerzitetnih diplomiranih inženirjev elektro ali strojne smeri. Zaželeno je, da imajo izkušnje iz avtomobilske industrije ali razvoja EC-tehnologij. Na njihovi spletni strani je že kar nekaj aktualnih razpisov za takojšnjo zaposlitev!

Neusmiljenost, brezobzirnost in domišljavost ne spadajo v Domel

V Domelu med drugim velik poudarek dajejo na medsebojno spoštovanje. Skupaj so v dobrem in slabem. Stavijo na timski način dela, spodbujajo različna mišljenja, poudarjajo pomembnost doprinosa posameznika k skupnemu rezultatu.

Domel | Foto:

Ne pozabijo nagraditi svojih zaposlenih

V tako uspešnem podjetju, kot je Domel, znajo svoje zaposlene primerno nagraditi. Tudi letos jih bodo nagradili z božičnico oziroma nagrado od rezultatov podjetja. Glede na njihovo uspešno poslovanje, ta nagrada ne bo majhna.

Domel | Foto: Podpirajo zdravo in aktivno življenje

Ni jim vseeno za svoje zaposlene, zato se trudijo, da se pri njih dobro počutijo. Skrbijo za razvoj, izbor ter strokovno in osebno rast zaposlenih, tako da pridejo pravi ljudje na ustrezna delovna mesta. Njihova delovna mesta omogočajo ustvarjalnost, prinašajo notranje zadovoljstvo zaposlenih, niso enolična in so zdravju neškodljiva.

Za svoje zaposlene poskrbijo tudi na drugih področjih. Dajejo poudarek raznim oblikam rekreacije in jo tudi podpirajo. Skratka, vsak domelovc je ponosen domelovc!

Ne spreglejte