Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Ponedeljek,
30. 3. 2015,
14.43

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 30. 3. 2015, 14.43

7 let, 2 meseca

7 vprašanj, ki bi si jih morali drzniti zastaviti na razgovoru

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Razgovor za službo ni zgolj enostransko zaslišanje kandidata, temveč se zastavljanje vprašanj pričakuje tudi od kandidata. Toda kaj vprašati, kaj je primerno?

Razgovor za službo je odločilni trenutek, ko se delodajalec odloči, kateri izmed kandidatov bo zasedel prosto delovno mesto. Priprava na razgovor je več kot dobrodošla. Večina nasvetov se na tem področju dotika vprašanj, ki jih kandidatu zastavlja kadrovik. Tokrat pa izpostavljamo vprašanja, ki bi jih ob koncu razgovora moral zastaviti vsak kandidat, ki želi pokazati resnični interes za službo, ter s tem pridobi koristne informacije o tem, ali si v tem podjetju sploh želi delati.

Kandidat bi po pisanju Business Insider moral kadrovika vprašati:

Kaj je vam pri delu v tem podjetju najbolj všeč? Z njegovim odgovorom boste spoznali, kaj on sam in kaj v podjetju najbolj cenijo, kakšne so njihove vrednote in ali vaše vrednote temu ustrezajo.

Kako in v katero smer se bo moje delovno mesto razvijalo? S tem vam bo odgovoril, ali ima delovno mesto, za katerega kandidirate, prihodnost in možnost napredovanja ali je morda celo samo začasno.

Mi lahko poveste kakšen primer, kako bom sodeloval z direktorjem? S tem boste izvedeli, koliko nadrejeni sodelujejo z zaposlenimi, koliko cenijo njihove sposobnosti ter kako se zaposleni lahko sploh izkažejo s svojimi znanji in sposobnostmi.

Katere so prednostne naloge, ki se jih na tem delovnem mestu zahteva od kandidata? Tako boste, če boste izbrani, vedeli, na kaj se morate v prvih dneh osredotočiti, da boste naredili čim boljši prvi vtis.

Kateri so ključni izzivi na tem položaju? Tako boste lažje presodili, kako se, če boste izbrani, lotiti novega dela ter ali sploh ste pripravljeni na te izzive. Če ne omeni nobenega izziva, je delovno mesto nekoliko sumljivo.

Kako uspešni so bili moji predhodniki na tem delovnem mestu in kaj so za to naredili? Tako boste izvedeli, kako v podjetju merijo uspeh.

Imate morda kakšne pomisleke glede mojih sposobnosti? S tem boste pokazali samozavest in zanesljivost, da ste pripravljeni razpravljati tudi o svojih slabostih.

Ne spreglejte