SiolNET. Posel danes Bizi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Potrošniki se vse bolj zavedajo pomembnosti zdravih oči

2

termometer

Največ optikov prihaja iz osrednje Slovenije, kjer so ljudje pripravljeni odšteti največ denarja. Med njimi je tudi veliko tistih z najboljšimi poslovnimi rezultati, a konkurenca je velika.

Konkurenčnost je v dejavnosti optike zagotovo dobrodošla. Vse več optikov oglašuje svoje proizvode in storitve, kar dviguje zavedanje potrošnikov o pomembnosti zdravih oči in dobrega vida. "Razlika v oglaševanju v optiki je v primerjavi z obdobjem pred desetimi leti ogromna. Optična veriga zato pozdravlja množično oglaševanje," pojasnjuje vodja marketinga iz Optike Clarus Luka Uvodić.

Tako kot več čevljev bi potrebovali tudi več očal Potrošniki so namreč pri široki potrošnji bistveno bolj osredotočeni na vse druge produkte kot pa na očala. Šibkejša kupna moč je potrošnike prisilila v nakup zgolj enega para očal, s čimer so prepričani, da so rešili težavo s korekcijo vida. "Gre za napačno miselnost. Tako kot pri obutvi potrebujemo posebno obutev za tek, poslovni sestanek ali za na plažo bi tudi pri korekcijskih očalih potrebovali očala za delo z računalnikom, vožnjo ali branje," poudarja Uvodič.

Kupci se še vedno raje odločajo za klasiko Pri sončnih očalih je v zadnjem času zaznati več povpraševanja po očalih z lesenimi okvirji, ki so novost in popestritev na tržišču. Cenovno so primerljiva s klasiko, a kljub temu se večina raje odloči za nakup klasičnih modelov v obliki solzic ali legendarnega modela wayfarer. Trendi gredo v smeri živih barv okvirjev in še bolj živih barv stekel. V zadnjem letu prednjačijo predvsem modra stekla.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin