Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 9. 2008,
12.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 6. 9. 2008, 12.41

8 let

Ugibanj o zdravju severnokorejskega voditelja ni konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Severnokorejski voditelj Kim Jong Il je po današnjem poročanju južnokorejskega časopisa Chosun Ilbo morda zbolel.

V Severno Korejo naj bi nedavno namreč prispeli tuji zdravniki, 66-letnega voditelja v javnosti ni bilo videti že okoli tri tedne. Severna Koreja bo naslednji teden praznovala 60. obletnico obstoja.

Pet kitajskih zdravnikov je v Severno Korejo pripotovalo pred tednom dni, države pa zaenkrat še niso zapustili, je navedbe neimenovanega predstavnika južnokorejske vlade, ki je videl poročilo obveščevalne službe o gibanju zdravnikov, povzel Chosun Ilbo.

Kim ima kronično bolezen srca in diabetes

Severnokorejski voditelj se je v javnosti zadnjič pojavil 14. avgusta, ko je pregledal vojaško enoto. Predstavnik južnokorejske obveščevalne službe je danes dejal, da nima podatkov o poslabšanju Kimovega zdravja. Južnokorejska obveščevalna služba je pred tem sporočila, da ima Kim kronično bolezen srca in diabetes, vendar naj to ne bi vplivalo na njegove javne dejavnosti.

Severna Koreja naj bi prihodnji teden obeležila 60. obletnico obstoja. Ob podobnih priložnostih v državi ponavadi pripravijo vojaško parado, ki se je udeleži tudi Kim. Če se 60. obletnice ne bo udeležil, bi to lahko pomenilo, da se je njegovo zdravje poslabšalo, je še zapisal Chosun Ilbo.

Kimovo zdravje je že dalj časa v središču velike medijske pozornosti, saj naj bi bila njegova usoda tesno povezana z usodo te totalitarne države, ki jo je pred njim vodil njegov oče Kim Il Sung. Mediji so tako lani poročali, da je Severno Korejo obiskala skupina nemških zdravnikov, ki so Kima morda operirali na srcu. Zdravniki so omenjena poročila zanikali. Severnokorejski mediji pa o Kimovem zdravju ne poročajo - to je v tej komunistični državi popoln tabu.

Ne spreglejte