SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Savdska princesa zaradi neporavnanega hotelskega računa ob premoženje

2

termometer

Savdska princesa Maha Al Sudairi si je privoščila šestmesečno bivanje v enem od razkošnih hotelov v Parizu. Ker večmilijonskega računa ni plačala, je sodišče odločilo, da zaseže njeno imetje.

Savdska princesa Maha Al Sudairi, ki je sredi noči zbežala iz razkošnega pariškega hotela Shangri-La, je za seboj pustila 5,7 milijona evrov visok hotelski račun, zaradi česar je francosko sodišče odločilo, da ji bo zasedlo vse premoženje, ki ga ima v Franciji.

Sredi noči je pobegnila iz hotela Al Sudairijeva je junija lani sredi noči svojemu osebju naročila, naj previdno spakira približno 60 kosov prtljage v dolgo vrsto limuzin, nato pa se je odpeljala, ne da bi poravnala račun, ki je znašal kar 5,7 milijona evrov. Tako astronomski račun pa si je pridelala s tem, ko je šest mesecev živela v tem prestižnem hotelu, s svojim spremstvom pa zavzela celotno 41. nadstropje.

Za pobeg brez plačila se je odločila po tem, ko je kralj Abdulah iz Savdske Arabije odklonil plačilo za njeno bivanje, pri tem pa se je sklicevala na diplomatsko imuniteto. Iz hotela Shangri-La se je preselila v bližnji hotel s petimi zvezdicami Royal Monceau, katerega lastnik je "družinski prijatelj", emir iz Katarja. En mesec po pobegu brez plačila je savdska princesa zapustila Francijo, kamor se od takrat ni vrnila.

Sodišče odločilo, da se zaseže njeno imetje v Franciji Odvetniki hotela Shangri-La so proti princesi sprožili pravni postopek, v tožbi pa so zahtevali, naj princesi zasežejo premoženje, ki ga ima v Franciji. Princesa naj bi kupila tri skladiščne enote v središču Pariza, kjer naj bi shranjevala stvari, ki jih je nakupila, medtem ko je živela v Parizu. Po predvidevanjih nekaterih naj bi med shranjenimi stvarmi bili usnjeni izdelki, umetnine, nakit in oblačila v vrednosti 11,5 milijona evrov.

Tiskovni predstavnik ogoljufanega hotela je povedal, da so zadovoljni s sodnikovo razsodbo, vendar kljub temu ne pričakujejo, da bo visok račun, ki jim ga je savdska princesa zapustila, kmalu poravnan. "Kar zadeva plačilo, bo verjetno preteklo še nekaj časa, preden bo račun poravnan," je povedal. "Najprej bo njeno imetje ocenjeno in prodano na dražbi, nato pa moramo proti princesi sprožiti mednarodni pravni postopek," je še po poročanju Telegrapha povedal hotelski tiskovni predstavnik.

Ni prvič, da je "pozabila" plačati za nakup ali storitev Razkošno življenje princese Mahe Al Sudairi v tujini se je izkazalo za preveliko breme kralja Abdulaha, ki je leta 2009 njeno življenje omejil na kraljevo palačo, potem ko je v tujini za seboj pustila kopico neplačanih računov. Že leta 2009 se je sklicevala na diplomatsko imuniteto, ko je v trgovinah zapravila več kot 17 milijonov evrov, samo 70 tisoč za dizajnersko spodnje perilo. Po poročanju francoskih medijev pa naj bi več kot 30 lastnikov trgovin ostalo brez njenega plačila.

Princesa Maha Al Sudairi je sicer nekdanja žena Najefa bin Abdula Aziza Al Sauda, brata zdajšnjega kralja Abdulaha.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin