Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 7. 2012,
13.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 7. 2012, 13.10

8 let

Šarić ponuja 10 milijonov evrov za smrt Tadića, Dačića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Balkanski kokainski kralj Darko Šarić je ponudil nagrado 10 milijonov evrov za umor šestih srbskih politikov, ker so odgovorni za propad njegovega mamilarskega imperija.

Med tarčami naj bi bila bivši srbski predsednik Boris Tadić ter notranji minister in mandatar za sestavo nove vlade Ivica Dačić.

Na seznamu še veliko visokih političnih predstavnkov Časnik trdi, da gre za podatke, ki jih je ena najboljših evropskih obveščevalnih služb minuli teden dostavila srbski varnostno-obveščevalni agenciji Bia.

Na seznamu so še vodja Tadićevega kabineta in predsednik urada za koordinacijo sveta za nacionalno varnost Miodrag Rakić, šef Bie Saša Vukadinović, tožilec za boj proti organiziranemu kriminalu Miljko Radisavljević ter pravosodna ministrica Snežana Malović.

Časnik poudarja, da gre za zanesljive informacije, s katerimi sta seznanjena tudi srbski predsednik Tomislav Nikolić in njegov kabinet.

Resna nevarnost grozi predstavnikom prejšnje vlade, ki so se borili proti kriminalu V Nikolićevem kabinetu so za časnik povedali, da so že večkrat opozarjali na resno nevarnost, ki grozi Tadiću in drugim, ki so se v prejšnji vladi borili proti organiziranemu kriminalu.

"Sprožili smo preiskave, vendar podrobnih informacij, ki smo jih prejeli, ne moremo razkriti. Lahko povemo samo to, da smo jih pridobili po lastnih kanalih," so dodali. Poudarili so še, da Nikolić ne bo dovolil, da bi bila ogrožena varnost Tadića in drugih, ki so sodelovali v boju proti organiziranemu kriminalu.

Šarić naj bi se skrival v Južni Afriki Po pisanju srbskega tiska naj bi se Darko Šarić, ki je na begu od leta 2009, skrival v Južni Afriki. Srbsko tožilstvo je proti njemu vložilo pet obtožnic zaradi preprodaje mamil in pranja denarja, po poročanju medijev pa naj bi bil povezan tudi z vrsto umorov v regiji.

Pri nas naj bi Šarićev narkokartel vodil Tošić V Sloveniji v okviru zadeve Balkanski bojevnik sodijo tudi Draganu Tošiću, ki ga sumijo, da je vodil slovenski del Šarićevega narkokartela.

Ne spreglejte