Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 12. 2014,
12.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 28. 12. 2014, 12.15

7 let, 12 mesecev

Na trajektu z več sto potniki pri Grčiji izbruhnil požar (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na trajektu, ki je plul iz grškega Patrasa proti Italiji, je nekaj deset kilometrov od otoka Krf izbruhnil požar.

Potem ko je v Jadranskem morju na trajektu Norman Atlantic grške družbe Anek izbruhnil požar, so iz morja blizu ladje potegnili truplo moškega, je danes sporočila italijanska obalna straža. Moški se je poskušal rešiti s skokom s trajekta, na katerem še več sto ljudi čaka na evakuacijo. Reševalna operacija naj bi potekala tudi ponoči.

Obalna straža je potrdila, da je na krovu ene od njihovih ladij truplo moškega, ki ga bodo pripeljali do italijanskega pristanišča Brindisi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Doslej rešili manj kot tretjino potnikov Na trajektu je bilo v času požara 478 ljudi, od tega 411 potnikov, med katerimi je 268 Grkov, 54 Turkov, 44 Italijanov, 22 Albancev, 18 Nemcev, deset Švicarjev, devet Francozov, šest avstrijskih državljanov, poleg tega pa še državljani Velike Britanije, Nizozemske, Rusije ter drugih držav. Posadko medtem sestavlja 22 Italijanov in 34 Grkov. Na trajektu slovenskih državljanov ni.

Doslej so s trajekta rešili manj kot tretjino potnikov in članov posadke, reševalno akcijo pa otežuje slabo vreme, zaradi katerega ladjo tudi zanaša v smeri albanske obale. Številni potniki na palubi v mrazu čakajo na reševalce, duši pa jih gost dim, ki ga povzroča požar. Za potnike in člane posadke je molil tudi papež Frančišek Na tragedijo v Jadranskem morju se je na družbenem omrežju Twitter odzvala tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc. Izrazila je zaskrbljenost, prav tako pa upanje, da bodo potnike in člane posadke čim prej rešili. Dodala je še, da je Evropska komisija glede reševalne akcije v stiku z italijanskimi, grškimi in albanskimi oblastmi.

Za potnike in člane posadke je danes molil tudi papež Frančišek, ki je sporočil, da je z mislimi pri reševalcih in ljudeh na krovu trajekta.

Ne spreglejte