Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 1. 2015,
17.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 10. 1. 2015, 17.31

8 let

Jutri v Franciji dan solidarnosti, v Parizu številni evropski voditelji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Francoske oblasti bodo na širšem območju Pariza v prihodnjih dneh ohranile najvišjo stopnjo varnostnih ukrepov, je danes povedal notranji minister Bernard Cazeneuve.

Policija medtem še vedno išče žensko, povezano s tremi napadalci, ki so v minulih dneh ubili 17 ljudi.

Dodatnih 500 vojakov bo varovalo Pariz in okolico Po varnostnem srečanju več ministrov s francoskim predsednikom Francoisom Hollandom v Elizejski palači pa so z obrambnega ministrstva sporočili, da bodo v Parizu in njegovi okolici namestili dodatnih 500 vojakov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz poveljstva vojske so sporočili, da bo tako ob policistih na območju danes nameščenih skupno 1100 vojakov, v nedeljo pa 1350. Po celotni državi bo nameščenih 1900 vojakov.

Okrepili tudi varovanje verskih objektov Bernard Cazeneuve je dodal, da bodo še posebej okrepili varnost verskih objektov. Poudaril je, da so izpostavljeni nevarnostim in da je zato pomembno, da protiteroristični ukrepi, ki so jih okrepili v širši regiji Pariza in ki veljajo v določeni meri tudi drugod po državi, ostanejo v veljavi še nekaj časa.

Zagotovil je, da so sprejeli vse potrebne ukrepe za zagotovitev varnosti na nedeljskem zborovanju v Parizu ob nacionalnem dnevu solidarnosti, ki bo potekalo v spomin na žrtve in v znak enotnosti Francije po terorističnih napadih. Zborovanja bodo sicer pripravili tudi po drugih mestih.

Na nedeljskem zborovanju številni evropski voditelji Nedeljskega zborovanja v Parizu se bodo ob Hollandu in drugih visokih francoskih državnih, političnih in verskih predstavnikih udeležili tudi številni evropski voditelji, med drugim nemška kanclerka Angela Merkel, britanski premier David Cameron, italijanski premier Matteo Renzi, španski premier Mariano Rajoy, pa tudi slovenski premier Miro Cerar.

Udeležil se ga bo tudi ruski zunanji minister Sergej Lavrov, turški premier Ahmet Davutoglu, ki bo s tem najvidnejši predstavnik kakšne večinsko muslimanske države, ter tunizijski premier Mehdi Jomaa.

Zborovanja se bo udeležil tudi generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjorn Jagland, pa tudi predsednik Evropskega sveta Donald Tusk in visoka zunanjepolitična predstavnica EU Federica Mogherini.

Ne spreglejte