Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 4. 2011,
10.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 9. 4. 2011, 10.34

7 let, 12 mesecev

Hrvaška policija aretirala bivšo namestnico ministra za turizem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zaradi suma zlorabe pri kupoprodaji nepremičnin je hrvaška policija v petek zvečer prijela bivšo namestnico ministra za turizem Vinko Cetinski in še štiri osebe iz Rovinja.

Bivša visoka državna uradnica je mati znanega hrvaškega pevca Tonija Cetinskega.

Končarja naj bi oškodovala za 16,5 milijona evrov

Policija je peterico prijela potem, ko je znani poslovnež in eden izmed najbogatejših Hrvatov Danko Končar oktobra lani kazensko ovadil svojo dolgoletno sodelavko in direktorico njegovega podjetja "Kermas ulaganja" Vinko Cetinski zaradi prevare in zlorab pooblastil. Končarja naj bi oškodovala za 16,5 milijona evrov.

Vinka Cetinski je imela pooblastila za nakup zemljišč v Istri in je večinoma kupovala kmetijska zemljišča, na katerih ni bilo možno opravljati komercialne dejavnosti, kot je izgradnja počitniških objektov, kar je nameraval Končar. Poslovnež je kazensko ovadil tudi dva lastnika nepremičninskih agencij v Istri, Draga Radoševića in Martina Sorgo, ter odvetnika Željka Hrvatina.

Večina zemljišč ni primerna za večja vlaganja

Policija preverja približno 150 kupoprodajnih pogodb, ki jih je 54-letna Vinka Cetinski, sklenila med letoma 2007 in 2009. Večina zemljišč ni veliko vredna in ni uporabna za večja vlaganja, ki jih je načrtoval Končar.

Končar med ostalim namerava kupiti ladjedelnico 3. maj v Reki, njena uspešna privatizacija pa je pomembna za zapiranje poglavja o konkurenčnosti v hrvaških pogajanjih z EU.

Končar naj bi obogatel z rudniki v Rusiji Hrvaški mediji so poročali, da je 69-letni poslovnež pred dvema desetletjema zapustil Hrvaško in je obogatel z rudniki kroma v Rusiji in Južnoafriški republiki. Dodali so, da je podjetje Kermas registrirano v Veliki Britaniji in na Deviških otokih.

Velikansko premoženje družine Cetinski Vinka Cetinski je bila namestnica ministra za turizem med letoma 1993 in 2000, hrvaški mediji pa poročajo o velikanskem premoženju družine Cetinski, ki je bilo vse bolj očitno po začetku sodelovanja s Končarjem.

Ne spreglejte