SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Župan Kranja fiktivno prijavljen v Kranju

1

termometer

Kranjskega župana Mohorja Bogataja na dom v občini Žirovnica pogosto vozi občinski šofer. Na naslovu stalnega prebivališča pa stanovanje oddaja, saj tam ne živi.

Na naslovu stalnega prebivališča na Planini v Kranju je očitno župan Mohor Bogataj prijavljen le zaradi županske kandidature, saj tam svoje stanovanje oddaja, v Dnevniku piše Miran Šubic.

Da župan v Ulici Lojzeta Hrovata že dolgo ne živi več, potrjujejo tudi sosedi. V resnici namreč župan živi v Selu pri Žirovnici.

Pride včasih, verjetno po najemnino Sosedje pojasnjujejo, da župan včasih pride v stanovanje, verjetno po najemnino. V mansardi stavbe v Ulici Lojzeta Hrovata 4a je vhod, kjer sta na zvoncih dva priimka.

Eden pripada najemnici, ki je trenutno na delu v tujini. Njeni bližnji pa pojasnjujejo, da je najemno pogodbo podpisala z Bogatajem, najemnina s stroški znaša 400 evrov, pogodba pa še ni potekla.

Župan ima očitno na naslovu, kjer je prijavljen, dve stanovanji: eno oddaja, drugo pa ima za lastno uporabo. Do zdaj ni nikdar dal niti slutiti, da na naslovu stalnega bivališča oddaja stanovanje.

Prevoženih veliko kilometrov Mohor Bogataj na vprašanje, kolikokrat ga je občinski šofer peljal v vas Selo pri Žirovnici, ni odgovoril. Ni pa zanikal, da je z občinskim golfom, ki mu je dodeljen tudi v osebno uporabo, lani res prevozil 32 tisoč kilometrov, kar je po pisanju Dnevnika precejšnja kilometrina za nekoga, ki uradno živi deset minut peš od pisarne in ga sem ter tja vozi še občinski šofer.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin