Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 9. 2015,
16.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Milko Škoberne

Četrtek, 3. 9. 2015, 16.04

8 let

Zombiji v zaporu na Dobu, v cerkev se je včlanil Milko Škoberne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jutri ob 11. uri se namerava pred vrati našega največjega zapora kot duhovnik pojaviti psiholog Matic Munc, duhovno oskrbo bo ponudil obsojenemu sodniku Milku Škobernetu.

Psihologa Matica Munca poznamo iz tragične zgodbe o koroški deklici in njegovi Svetovalnici Akcija!, ki je s svojim delovanjem želela opozarjati na sistemske napake te države. Na koncu je bil skupaj še z nekaterimi akterji te zgodbe obsojen na devet mesecev hišnega zapora.

Kot zvonar Čezvesoljske zombi cerkve bo skrbel za duhovno oskrbo

Do takrat je bil Munc kot psiholog zaposlen v ljubljanskih zaporih na Povšetovi, zdaj pa smo izvedeli, da je postal duhovnik.

"Pridružil sem se Čezvesoljski zombi cerkvi blaženega zvonjenja, katere delovanje sem spremljal že nekaj časa. Prepričal sem se, da so projekti namenjeni izboljšanju socialnega položaja prebivalcev Slovenije in zvišanju ravni humanosti v naši družbi. Tako je prišla tudi odločitev za aktivnejše sodelovanje in sveti cerkvi sem se pridružil. Po milosti Zvona sem bil imenovan za zvonarja naše cerkve," je povedal Munc.

Kot nam je pojasnil, je pred meseci želel obiskati zaradi jemanja podkupnine na pet let zapora obsojenega zdaj že nekdanjega celjskega sodnika Milka Škoberneta, a do njega ni mogel.

"Zbrisali so me s seznama obiskovalcev, ker sem domnevno kršil pravila pravosodja," pravi Munc in pojasnjuje, da lahko zdaj kot zvonar in duhovnik začne opravljati duhovno oskrbo "naših bratov in sestra v slovenskih zaporih".

Pravica do duhovne oskrbe je pomembna pravica Vsaka zapornica ali zapornik lahko pri upravi zapora zahteva duhovno oskrbo Čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja in ob sodelovanju s koordinatorjem na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij brata ali sestro obišče, dodaja Munc.

"Pravica do duhovne oskrbe je pomembna pravica in prepričan sem, da jo bo izkoristilo veliko bratov in sestra. Tako je prišla tudi prošnja našega brata Milka na prestajanju zaporne kazni in ta teden bova z bratom Nano zaprti osebi tudi nudila duhovno oporo," pravi Munc.

"Zaprta oseba je izrazila željo za obisk predstavnika Čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja, zato se je koordinator za duhovno oskrbo obrnil na imenovano versko skupnost, ki je določila predstavnika za izvedbo duhovne oskrbe v zaporu," na upravi zaporov potrjujejo dejstvo, da bo Munc jutri lahko obiskal Škoberneta.

Ne spreglejte