SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj je Gašpar Mišič kupil šestino Primorskih novic

2

termometer

 | Foto:
Komunala Koper na čelu z Gašparjem Gašparjem Mišičem je na današnji dražbi v Ajdovščini postala lastnica 16,9-odstotnega deleža Primorskih novic.

Gre za poslovni delež Primorja v stečaju, ki ga je stečajni upravitelj Rudolf Hramec na dražbi ponudil za izklicno ceno 52.000 evrov, poročajo Primorske novice. Dražbe se je poleg v. d. direktorja Komunale Koper Gašparja Gašparja Mišiča udeležil tudi Sebastjan Selan, direktor Marine Portorož, ki je lastniško povezana s časopisno hišo Dnevnik.

Dobro uro trajajoča dražba se je pri znesku 182.500 evrov zaključila v prid Mišiču, ki je Komunali Koper tako za trikrat višjo ceno od izklicne zagotovil skoraj 17-odstotni delež družbe Primorske novice.

GGM: Zagotoviti želimo stabilno poslovanje Primorskih novic "Namen naložbe ni zgolj ustvarjanje dobička, ampak bi kot javno podjetje na prvo mesto postavili javni interes in šele nato dobiček oziroma stabilno poslovanje. Namen je torej zagotovitev dolgoročno finančno vzdržnega in stabilnega poslovanja družbe Primorske novice, kar bo ne nazadnje imelo pozitivne učinke na zaposlene, da niso stalno obremenjeni in pod pritiskom lastnikov," pravi Gašpar Gašpar Mišič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin