Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 11. 2008,
20.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 11. 2008, 20.43

8 let

Za SLS odločitev nove vlade za širitev ministrstev ni racionalna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na seji izvršilnega odbora SLS o aktualnih političnih temah, internem posvetu SLS, ter o začetku priprav na evropske volitve 2009.

Na seji izvršilnega odbora SLS so članice in člani odbora SLS razpravljali o aktualnih političnih temah, o internem posvetu SLS, ki je potekal prejšnji teden na Celjskem ter o začetku priprav na evropske volitve 2009, so sporočili iz SLS. Med drugim so v SLS mnenja, da odločitev nove vlade za širitev ministrstev ni racionalna.

V tem času bi se moralo število ministrstev krčiti

Prejšnji ponedeljek se je vodstvo SLS zbralo na posvetu, ki je bil interne narave. "Vodstvo je prvenstveno razpravljalo o nadaljnjem organizacijskem in strateškem delovanju stranke v slovenskem političnem prostoru in o vlogi SLS v opoziciji," so poudarili. Ob tem so dodali, da so na posvetu potrdili "usmeritev delovanja SLS v prihodnje v smislu proaktivne, predvsem pa konstruktivne opozicije pri rešitvah, ki bodo dobre za vse državljane in zelo kritične do vseh slabih rešitev".

Glede aktualnih političnih tem je SLS mnenja, da odločitev nove vlade za širitev ministrstev ni racionalna, saj bi se moralo v času globalne finančne krize število ministrstev krčiti, namesto tega pa se širi. "Ob tem SLS pozdravlja uvedbo ministrstva brez resorja za Slovence po svetu, vendar pa opozarja, da bi morala vlada ob uvedbi tega ministrstva nujno racionalizirati organizacijo na drugih resorjih - npr. združitev dveh resorjev z zelo podobnim področjem delovanja, npr. ministrstva za šolstvo in šport z ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo," so pojasnili v SLS.

SLS za nepotrebno birokratsko trošenje

Poudarili so, da odločitev o širitvi ministrstev daje državljankam in državljanom slab zgled, saj bi se morala nova vlada pri takšnih odločitvah racionalno obnašati, predvsem pa biti vzor državljankam in državljanom. "V SLS pozdravljamo odločitve, ki so naravnane v smeri kulture nepotrebnega birokratskega trošenja in pričakujemo, da je takšna poteza nove vlade zadnja izmed takšnih odločitev v času, ko je treba še posebej varčevati," so opozorili.

Kot so zapisali v sporočilu, je predsednik SLS Bojan Šrot na seji poudaril, da mora vsaka pametna država v času gospodarske krize na prvo mesto postaviti varčevanje. "Glede na gospodarsko finančno krizo pa je predsednik SLS opozoril na pomen nacionalnega interesa, saj so se v teh okoliščinah vsa prizadevanja SLS glede zavzemanja za ohranitev državnega lastništva v uspešnih strateško gospodarskih družbah (zavarovalnice, banke, energetika, telekomunikacije), izkazala za zelo uspešna in pravilna," so poudarili v SLS.

Zelena luč za aktivne priprave na evropske volitve

"Vodstvo SLS je na seji spregovorilo tudi o prihajajočih evropskih volitvah, kjer na zadnjih volitvah ni dobila nobenega poslanca. Tako je izvršilni odbor prižgal zeleno luč vodstvu stranke, da prične z aktivnimi pripravami na evropske volitve, kjer bo glavni cilj, da SLS dobi vsaj enega poslanca v evropski parlament," še piše v sporočilu.

Ne spreglejte