SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vse spremembe zakonodaje zdaj pregledno na enem mestu

3

termometer

Na spletnem portalu Tax-Fin-Lex so vzpostavili storitev Zakonodajni Supervizor, v okviru katere so na voljo dnevno osvežene informacije o spremembah v slovenski zakonodaji.

Podatki o spremembah zakonodaje so na voljo tudi za nazaj, in sicer od leta 1991 dalje. Zakonodajni Supervizor na spletnem naslovu tax-fin-lex.si med drugim postreže tudi s skupnimi podatki o številu veljavnih zakonov in podzakonskih predpisov danes in v preteklosti, pa tudi s podatki o številu veljavnih predpisov glede na organ sprejemanja in izvajanja.

Na današnji dan je v Sloveniji v veljavi 816 zakonov in 18.155 podzakonskih predpisov. V statistiko podzakonskih predpisov niso vključene objave o imenovanjih, pozivih, razpisih in podobne objave, ki nimajo normativne narave. Izključene so tudi objave samoupravnih lokalnih skupnosti in objave iz uradnega lista – mednarodne pogodbe. Ministrstvo za finance z največ zakoni Glede na organ sprejemanja in izvajanja zakonov je na današnji dan na prvem mestu ministrstvo za finance s 192 zakoni, sledita ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve z 88 ter ministrstvo za gospodarstvo s 65 zakoni.

Zanimiv je tudi podatek o naraščanju števila veljavnih zakonov in podzakonskih predpisov. Konec leta 2004 je bilo v veljavi 679 zakonov in 13.754 podzakonskih predpisov, leta 1991 pa le 361 zakonov in 1037 podzakonskih predpisov. Spremljanje slovenske zakonodaje Na portalu Tax-Fin-Lex vsakodnevno spremljajo in obdelujejo vso slovensko zakonodajo, ki je uporabnikom na voljo v polnih besedilih in čistopisih vseh zakonov in podzakonskih predpisov, povezana pa je tudi z vrsto drugih vsebin (sodna praksa, literatura itd.).

Izvirni Supervizor je sicer spletna aplikacija Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), ki splošni javnosti, medijem, stroki in državnim organom omogoča vpogled v izdatke javnih institucij.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin