SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Velenje gosti državno člansko gasilsko tekmovanje

4

termometer

Pomerilo se bo več kot 3000 tekmovalcev, ki se bodo potegovali tudi za udeležbo na olimpijadi v Franciji v letu 2013.

Rezultate bodo razglasili ob 16. uri, ko bo zbrane nagovoril tudi častni pokrovitelj tekmovanja, predsednik republike Danilo Türk. Na tekmovanju bodo nastopile gasilske enote v kategorijah članov in članic ter starejših gasilcev in starejših gasilk, ki so pokazale svoje znanje in izkušnje predhodno že na regijskih tekmovanjih v letu 2011, so sporočili iz Gasilske zveze Slovenije.

Izpolnitev pogojev za nastop na gasilski olimpijadi Prijavljenih je 306 enot, ki se bodo v Velenju pomerile v tekmovalnih disciplinah po mednarodnem programu CTIF. To državno tekmovanje je še posebej pomembno, saj bodo najboljše tekmovalne enote v posameznih kategorijah izpolnile pogoje za nadaljnje sodelovanje v pripravah za gasilsko olimpijado, ki bo v okviru mednarodne gasilske organizacije CTIF organizirana leta 2013 v mestu Mulhouse v Franciji.

Končni udeleženci olimpijade, ki bodo zastopali slovensko gasilsko organizacijo v Franciji, bodo znani na podlagi rezultatov in pripravljenosti enot v olimpijskem letu.

Gasilska tekmovanja pomemben del strokovne vzgoje članov gasilskih organizacij Gasilska tekmovanja so pomemben del strokovne vzgoje članov gasilskih organizacij, navajajo na zvezi in dodajajo, da gasilske organizacije tekmovanja organizirajo za vsestransko usposobljenost in strokovno usposobljenost za delo na področju gašenja in reševanja. Prav tako je namen tekmovanj pridobivanje fizične in psihične vzdržljivosti.

V okolici mestnega stadiona v Velenju bo danes zaradi tekmovanja veliko gasilskih vozil, avtobusov in drugih vozil organizatorjev in sodelujočih. Zato bo, kot so sporočili z Mestne občine Velenje, med 8.30 in 16. uro vozil brezplačni mestni potniški promet Lokalc na relaciji do mestnega stadiona vsake pol ure, kar je pogosteje, kot je določeno z rednim voznim redom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin