SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Lendavi množični pogin rib

3

termometer

Po nedeljskem obvestilu policije so danes člani Ribiške družine Murska Sobota v reki Ledavi našli veliko mrtvih rib.

Kot pravijo, so v večkilometrski razdalji od Murske Sobote poginile vse, po njihovi oceni jih je za 700 do 1000 kilogramov, sumijo pa, da je vzrok za to izpust gnojnice ali česa podobnega. Po besedah Ludvika Števančeca, gospodarja Ribiške družine Murska Sobota, nekaj kilometrov od mesta niso našli nobene žive ribe, kot kaže, pa se je to zgodilo zaradi nizke vode.

Kot pravijo, so v večkilometrski razdalji od Murske Sobote poginile vse, po njihovi oceni jih je za 700 do 1000 kilogramov, sumijo pa, da je vzrok za to izpust gnojnice ali česa podobnega.

Našli niso nobene žive ribe Po besedah Ludvika Števančeca, gospodarja Ribiške družine Murska Sobota, nekaj kilometrov od mesta niso našli nobene žive ribe, kot kaže, pa se je to zgodilo zaradi nizke vode.

Gre za zastrupitev z gnojnico? "Voda smrdi, tudi ribe, kot so ugotovili inšpektorji, ki so bili tu, ima voda dovolj kisika, ne gre za bolezen, tudi vrednost pH je zadovoljiva, tako da je možna samo zastrupitev z gnojnico," je dejal Števančec in dodal, da na tem delu Ledave tega običajno ne opazijo, saj v primeru, ko je veliko vode in fekalije odtečejo, mrtve ribe odkrijejo ribiči na lendavskem koncu.

Bolj kot zaradi športnega ribolova gre za veliko škodo zaradi uničenja okolja, saj bo potreben čas, da se ribe spet pojavijo, ogromno je tudi zaščitenih. V kilogramih se ta številka morda ne zdi tako velika, vendar so to mlade ribe, ki jih v kilogramu tudi do 40, je še povedal Štefančec.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin