Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 6. 2008,
14.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 6. 2008, 14.51

8 let, 5 mesecev

V LDS bodo volivce nagovarjali s časopisom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V LDS bodo volivce pred septembrskimi parlamentarnimi volitvami nagovarjali tudi s časopisom, ki ga v teh dneh pošiljajo na naslove večine gospodinjstev.

Časopis povzema ključne predloge iz strankinega programa in se po besedah predsednice LDS Katarine Kresal predvsem usmerja na posameznika. Najbolj konkretne rešitve bo v obliki časopisa prejelo 600.000 gospodinjstev Po besedah Kresalove so iz programa "potegnili" najbolj konkretne rešitve in tako volivcem čim bolj plastično predstavili, za kaj se zavzemajo. To so naredili v obliki časopisa, ki ga bo prejelo 600.000 gospodinjstev. Kot pravi Kresalova, se program usmerja na posameznika in odgovarja na temeljno vprašanje: "Kaj boste pa vi naredili za nas?" Časopis strukturirali za različne posameznike Predsednica LDS poudarja, da volivci niso abstraktna kategorija, niso vsi enaki in se znajdejo v zelo različnih okoliščinah. "Tako želje in potrebe upokojenca niso enake kot želje in potrebe študentke," opozarja Kresalova. Strukturo časopisa so zato oblikovali tako, da se nanaša na različne posameznike, denimo na študente, upokojence, delavce, podjetnike, kmete in umetnike. V tem je po besedah Kresalove tudi njihova temeljna liberalna usmeritev, saj sledijo temu, da je svoboda posameznika tisto, kar dela družbo liberalno.

Zalar: Gre za povzetek resnih zavez

Predsednik odbora za pravosodje Aleš Zalar pa pravi, da pri časopisu ne gre za zbir nerealnih želja in obljub volivcem, temveč za povzetek resnih zavez. Kot pravi, zajema samo nekatere od mnogih ukrepov, saj je bilo vse najpomembnejše ukrepe vanj nemogoče strniti. Program se sicer v pomembnem delu dotika področja pravosodja in pravne države nasploh, kjer "imamo resen problem", pravi Zalar in napoveduje, da bodo v LDS z vrsto konkretnih ukrepov pripravili resen odziv na ta problem.

Cerar: Program je resnično originalen Po besedah podpredsednice LDS Zdenke Cerar pa je njihov program resnično originalen in sega na vsa področja življenja, zato se v njem lahko najde vsak posameznik. Cerarjeva zato zavrača očitke, da bo LDS zašla v neoliberalizem in neokapitalizem.

Ne spreglejte