SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

UL: Študenti, študij boste zaključili z javno veljavno listino

1

termometer

Univerza v Ljubljani se je odzvala na včerajšnje poročanje našega portala in zatrdila, da ni zamudila roka za podaljšanje akreditacije. Menijo, da ni razloga za spremembe zakona.

Poročali smo, da je po podatkih ministrstva za izobraževanje Univerza v Ljubljani (UL) zamudila rok za podaljšanje akreditacije, brez katere po zakonu vsak visokošolski zavod izgubi javno veljavnost.

Z univerze so danes sporočili, da roka za oddajo vloge niso zamudili in da ne vidijo razloga za spremembo Zakona o visokem šolstvu. Ministrstvo je namreč napovedalo, da bodo pripravili novelo zakona, s katero bodo podaljšali roke za podaljšanje akreditacije visokošolskih zavodov.

V odgovoru na prispevek Planeta Siol.net so med drugim zapisali: "Univerza v Ljubljani z začudenjem spremlja pojav diskreditacije prek dezinformacij v javnih medijih na temo njene akreditacije in akreditacije njenih študijskih programov."

"Od ustanovitve UL 23. julija 1919 pa do danes so bile ureditve visokošolskega prostora, v katerem deluje UL, različne. V vseh teh okoljih je UL vedno delovala v skladu z vsemi veljavnimi predpisi, torej zakonito," so zatrdili. "Študentom in diplomantom UL ter javnosti sporočamo, da bodo študij na UL lahko zaključili z javno veljavno listino in izobrazbo," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin