Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 7. 2012,
20.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 17. 7. 2012, 20.58

7 let, 12 mesecev

Tonin: Strici iz ozadja so začeli pritiskati na PS in SD

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po besedah vodje poslanske skupine NSi Mateja Tonina so "strici iz ozadja" začeli pritiskati na Pozitivno Slovenijo (PS) in SD, da ne delajo dobro ter da niso prava opozicija.

"Posledica tega pa je, da danes v parlamentu poslanci PS in nekateri poslanci SD določenim odločitvam, čeprav so dobre za državo, nasprotujejo," je dejal.

Hojs: Višino v pokojninski zakonodaji bi morali vezati na število otrok Na srečanju stranke, kjer so poleg Tonina sodelovali tudi predsednica stranke Ljudmila Novak in obrambni minister Aleš Hojs, so govorili tudi o zakonu o uravnoteženju javnih financ. Po mnenju Novakove je treba popraviti napake pri pokojninah tistih, ki so delali v podjetjih s sedeži v nekdanjih jugoslovanskih republikah in so dobivali dodatek k pokojnini iz proračuna. Hojs pa je o pokojninah povedal, da bi morali višino v pokojninski zakonodaji vezati na število otrok, o čemer so v stranki govorili že pred volitvami.

"Pogodbo za oklepnike Patria bi lahko zaprli do jeseni" Hojs je o načrtovanem ukinjanju nočnih izmen šestih regijskih centov za obveščanje povedal, da se s tem stopnja varnosti prebivalstva ne bi zmanjšala, na seji odbora za obrambo glede tega pa je po njegovih besedah pričakovati napad na NSi. O delu ministrstva za obrambo je dejal še, da bi pogodbo za oklepnike Patria lahko zaprli do jeseni.

Boji se, da je del opozicije povezan z večmilijonskimi krediti brez zavarovanja Minister je povedal tudi, da se boji, da je del opozicije povezan z večmilijonskimi krediti brez zavarovanja. "Zato je tudi tak halo, ko se začnejo pogovarjati, kako bomo te slabe naložbe prenesli na slabo banko ali holding," je dejal. Ob tem je omenil "pritiske Mestne občine Ljubljana", da NLB izda Grepu kredit za dokončanje Stožic. "Ne vem, ali je kredit zavarovan ali ne, po intuiciji ali pa po laični oceni bi rekel, da ni," je dejal.

V primeru, da fiskalno pravilo ne bo dobilo dovolj podpore, bo to zelo močan signal tujim trgom, pa je Tonin komentiral izjavo predsednika vlade Janeza Janše, ki ni izključil vezave zaupnice na odločitev o fiskalnem pravilu. Kot je povedal, je v primeru, da pravilo ne bo sprejeto, vprašanje, ali se bo država lahko zadolžila.

Ne spreglejte