Petek,
20. 6. 2008,
13.27

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 20. 6. 2008, 13.27

8 let, 5 mesecev

Svet za visoko šolstvo ni obravnaval pritožbe Nove univerze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Svet za visoko šolstvo na današnji seji ni obravnaval pritožbe predlagateljev ustanovitve Nove univerze na odločitev senata za akreditacijo, ki ni obravnaval pritožbe omenjene univerze.

Kot je dejal predsednik sveta Tomaž Pisanski, je odlog posledica opozorila upravne inšpekcije, ki je opozorila, da je odločitev senata mogoče pravno izpodbijati. Kot je znano, senat za akreditacije najprej ni dal pozitivnega mnenja predlogu za ustanovitev Nove univerze s sedežem na Brdu pri Kranju, na kasnejšo pritožbo predlagateljev pa na svoji seji 9. junija ni odgovoril, pač pa je pritožbo predal svetu za visoko šolstvo.

Pritožbeni postopek teče

Član Sveta RS za visoko šolstvo in eden od predlagateljev ustanovitve Nove univerze Peter Jambrek je po koncu seje sveta pojasnil, da pritožbeni postopek, ki so ga sprožili, teče, da pa je senat za akreditacijo kot prvostopenjski organ tisti, ki mora kot prvi obravnavati njihovo pritožbo in ki "lahko popravi oz. sanira svojo nezakonito odločbo". Jambrek namreč, kot je znano, izpodbija utemeljitve, ki jih je senat za akreditacijo prvotno navedel, ko ni dal soglasja akreditaciji Nove univerze.

Jambrek domneva, da bo v nekaj dneh prišel inšpekcijski zapisnik, "ki se bo opredelil do zatrjevanih nezakonitosti v postopku akreditacije Nove univerze in gotovo bo moral potem senat popraviti svoj postopek v skladu z inšpekcijskimi navodili".