Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 9. 2012,
13.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 21. 9. 2012, 13.31

7 let, 12 mesecev

Štrukelj ne trpi drugačnega mnenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predstavnik dijakov ESIC-a Kranj Jure Ferjan meni, da Štrukljev sindikat na novinarski konferenci namerno ni želel slišati tistih, ki si prizadevajo za osamosvojitev gimnazije od centra šol v Kranju.

Jure Ferjan, predstavnik dijakov Ekonomsko-storitvenega izobraževalnega centra Kranj (ESIC), se je na ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport obrnil z dopisom, v katerem opozarja na domnevno diskriminacijo in demagogijo sindikatov in govornikov na včerajšnjem medijskem dogodku, ki ga je organiziral Sindikat vzgoje in izobraževanja v zvezi z reorganizacijo šol znotraj omenjenega centra.

Ferjan med drugim navaja, da je predsednik SVIZ-a Branimir Štrukelj pred vsemi zaustavil sindikalista gimnazije, ker je imel drugačno mnenje in je želel povedati, kaj o tem, da bi ostali v sklopu ESIC-a, mislijo na gimnaziji. Gimnazija je namreč skupaj s še nekaterimi drugimi šolami del ESIC-a, po besedah Ferjana pa "kot celota že dlje časa diha za osamosvojitev".

Ferjan v dopisu zatrjuje, da člani SVIZ-a, ki prihajajo z gimnazije, očitno nimajo enakih pravic koz svizovci iz vodstva in veljajo za drugorazredne, čeprav tako kot vsi drugi plačujejo članarino. Sprašuje se, ali gre zgolj za neprofesionalnost ali za namerno diskriminacijo, in razmišlja, da člani SVIZ-a "druge plati zgodbe in objektivne primerjave niso želeli slišati". Po njegovem so bila "razvrednotena načela objektivnosti, vendar smo kljub vsemu medijem uspeli razširiti pogled na reorganizacijo, predvsem pa razblinili izrečene laži o gimnaziji in določenih posameznikih, tudi ministrstvu," je navedel Ferjan.

Ferjan je v dopisu še zapisal, da sklepa, da je bila zadeva načrtovana vnaprej, ali pa je šlo morda za podcenjevanje mladih, ki se želijo aktivno udejstvovati in jasno izraziti lastna stališča. Gimnazija v sklopu ESIC-a je po njegovem mnenju inštitucija, ki vzgaja in spodbuja ambiciozne posameznike, zato podpira in spodbuja šolsko ministrstvo, da naredi vse, "da se gimnazija uspešno odcepi od trenutnega centra, ki do svoje najuspešnejše enote ne kaže niti kančka spoštovanja ali vsaj neke splošne etike".

Ne spreglejte