Petek,
20. 6. 2008,
20.06

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 20. 6. 2008, 20.06

8 let, 5 mesecev

Stavkovni odbor napoveduje nadaljevanje sodniške stavke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Stavkovni odbor slovenskih sodnikov je predsedniku državnega zbora Francetu Cukjatiju in predsedniku vlade Janezu Janši napovedal nadaljevanje sodniške stavke.

Od 1. julija bodo sodniki delali samo toliko, kolikor od njih zahteva predviden obseg dela oziroma sodniška norma, ter nujne zadeve, je poročal Radio Slovenija. Stavkovni odbor je za takšno obliko stavke dobil pisno podporo 60 odstotkov vseh sodnikov.

Virant naj pripravi konkreten odgovor na stavkovne zahteve Minister za javno upravo Gregor Virant je za torek sklical sestanek s stavkovnim odborom. Ker pa za zdaj sodnikom še ni ponudil ničesar v zvezi s stavkovnimi zahtevami, ga bo stavkovni odbor pozval, naj do torka pripravi konkreten odgovor na stavkovne zahteve. Te pa so ureditev sodniških plač v zakonu o sodniški službi, primerljivost plač s poslanskimi in ministrskimi ter ohranitev realne vrednosti sodniških plač,

Če ne bo konkretne ponudbe, bo stavkovni odbor premislil, ali je srečanje z ministrom Virantom sploh smiselno, še dodaja Radio Slovenija.