Ponedeljek,
23. 6. 2008,
15.52

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 6. 2008, 15.52

8 let, 5 mesecev

Sodniki se brez ponudbe ne bodo udeležili pogajanj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Minister za javno upravo Gregor Virant je stavkovni odbor sodnikov povabil na pogajanja, ki so predvidena za torek popoldan.

Stavkovni odbor pa se torkovih pogajanj ne namerava udeležiti, če do 10. ure zjutraj ne bodo prejeli nobene ponudbe glede stavkovnih zahtev. Minister Virant je namreč stavkovni odbor sodnikov v torek ob 16. uri povabil na tretjo sejo pogajanj. V stavkovnem odboru pa poudarjajo, da doslej še niso prejeli nobene ponudbe glede stavkovnih zahtev in jih, če je ne bo prejeli do torka do 10. ure dopoldne, na pogajanja ne bo. "Nismo dobili ponudbe, ki bi zadevala stavkovne zahteve" Kot so sporočili, se je stavkovni odbor s predstavniki delodajalca sestal že dvakrat, vendar za nobeno od sej ni dobil ponudbe, ki bi zadevala stavkovne zahteve. "Če tudi tokrat ponudbe ne bo, se stavkovni odbor sodnikov seje ne bo udeležil, ker se z nasprotno stranjo nima o čem pogovarjati," so zapisali v sporočilu za javnost. Sodniki še opozarjajo, da je začetek seje razpisan ob 16. uri, proslave ob državnem prazniku, na katerih mora biti minister Virant navzoč, pa se začnejo v zgodnjih večernih urah.

Virant: Če bodo v času stavke delali po normah, je z normami nekaj narobe

Minister Virant drugi strani pravi, da na ultimate ne pristaja. Ponudba, ki so jo sodniki dobili, še vedno stoji, je pojasnil. Ponudba sodnikom omogoča, da se ob izvolitvi v funkcijo uvrstijo v višji plačni razred, ponujajo pa jim tudi sredstva za povečan obseg dela, pravi Virant, ki napoveduje, da stavkovni odbor nove ponudbe ne bo dobil.

Virant tako pričakuje, da se bo 1. julija začela t.i. bela stavka sodnikov, ki jo sicer označuje za farso. Če bodo namreč sodniki v času stavke delali po normah, "to pomeni, da je z normami nekaj narobe."