Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Petek,
11. 10. 2013,
21.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 11. 10. 2013, 21.51

8 let, 5 mesecev

Sodišče nad premoženje nekdanje ljubljanske podžupanje Jadranke Dakić

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Sodišče naj bi nekdanji tesni sodelavki Zorana Jankovića in ljubljanski podžupanji Jadranki Dakić v predkazenskem postopku zapečatilo premoženje večje vrednosti. Neuradna ocena: 1,3 milijona evrov.

Okrožno sodišče v Ljubljani naj bi Jadranki Dakić, nekdanji ljubljanski podžupanji in tesni sodelavki Zorana Jankovića v upravi Mercatorja, zoper katero naj bi tekel predkazenski postopek zaradi suma zlorabe položaja, in njenemu možu Miodragu Dakiću pred dnevi zapečatilo premoženje večje vrednosti. Predkazenski postopek naj bi bil sicer povezan z domnevnim oškodovanjem podjetja Gradis. V ozadju domnevno spornih poslov naj bi bila sicer povezava s Stožicami.

Večji del premoženja naj bi bil v denarju Po naših informacijah naj bi bilo premoženje v lasti Dakićeve in njenega moža, nad katerega naj bi seglo sodišče, vredno 1,3 milijona evrov. Njegov večji del, okoli 800 tisoč evrov, naj bi bil v denarju, za 200 tisoč evrov naj bi bilo vrednostnih papirjev, del premoženja pa naj bi bila nepremičnina – počitniška hiša Dakićeve v Ribnem pri Bledu, vredna približno 300 tisoč evrov.

Iz podatkov Ajpesa izhaja, da je ljubljansko okrožno sodišče s sklepom, izdanim 2. oktobra letos, Dakićevi prepovedalo razpolaganje z 12,5-odstotnim deležem, ki ga ima v podjetju KLM naložbe, investiranje in svetovanje. Delež Dakićeve v omenjenem podjetju je sicer vreden dobrih tri tisoč evrov. Kot je znano, je poleg Dakićeve lastnik KLM naložb tudi ljubljanski župan Zoran Janković, v njem ima 62,5-odstotni delež, s po 12,5-odstotnim lastništvom pa sta v podjetju udeležena še podžupan MOL, tudi nekdanji član uprave Mercatorja iz Jankovićevega obdobjaAleš Čerin in Marjan Sedej, ki je na mestu direktorja Lekarne Ljubljana spomladi zamenjal Marka Jakliča.

Dakićeva zaseg potrdila, zanj ni osnove, pravi S sodišča smo na vprašanja, ali zoper Dakićevo teče predkazenski postopek, česa je osumljena, zakaj odločitev za zaseg premoženja in ali gre res za vrednost okoli milijona evrov, dobili zgolj skopo pojasnilo, da nam podatkov ne morejo posredovati. S tožilstva pa so nam odpisali, da lahko odgovor pričakujemo v zakonsko določenem roku.

Nam je pa zato informacijo o plombi na premoženju potrdila sama Dakićeva, a več od tega ni želela povedati.

"Šokirana sem, zato stvari ne morem komentirati. Stvar je privlečena za lase in je očitno posledica hišnih preiskav. Očitno smo na vrsti vsi, ki smo v bližini kakšne znane osebnosti," je dejala nekdanja podžupanja, sicer svetnica na Listi Zorana Jankovića v mestnem svetu MOL. Ob tem ni želela potrditi, ali je resničen podatek, da naj bi šlo pri postopku oziroma zasegu premoženja za povezavo s sumom oškodovanja podjetja Gradis.

Ne spreglejte