SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenske nevladne organizacije in društva obsojajo nasilje v Gazi

3

termometer

Devet nevladnih organizacij in društev je podpisalo poziv k sprejetju nujnih ukrepov in obsodbi trenutnega nasilja v Gazi.

Poziv so poslali tako ministrstvu za zunanje zadeve kot odboru DZ za zunanjo politiko (OZP). Ob tem so napovedali, da bodo v ponedeljek v Ljubljani pripravili protest za umiritev razmer v Gazi.

V pozivu nevladne organizacije in društva MZZ pozivajo, naj ostreje obsodi trenutno izraelsko nasilje na območju Gaze. Tako MZZ kot OZP so tudi pozvali h konkretnim ukrepom za izvajanje pritiska na Izrael.

Slovenija bi se po njihovem mnenju tudi morala zavzeti za izvajanje ustreznih sankcij proti Izraelu v Združenih narodih in na ravni Evropske unije. Izrazili so tudi prepričanje, da mora Slovenija v celoti podpreti palestinska prizadevanja za članstvo neodvisne države v ZN ter sprejem v druge mednarodne organizacije.

Poziv so podpisali Društvo Humanitas, Gibanje BDS, Zofijini Ljubimci, Zavod Nur, Slovenska muslimanska skupnost, Humanitarno društvo Luč upanja, Društvo Up, Društvo Matafir in Zavod Abraham.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin