Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 8. 2008,
16.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 20. 8. 2008, 16.18

8 let

Školč kritičen do predvolilnih ravnanj predstavnikov SDS in NSi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V poslanskem klubu LDS so presenečeni nad obiskom predsednika občinskega odbora SDS Andreja Vizjaka v vrtcu.

Vladajočo stranko pozivajo, naj ne izkorišča otrok za doseganje boljšega volilnega uspeha. Obenem opozarjajo tudi na domnevno kršitev NSi, ki naj bi še pred začetkom uradne volilne kampanje volivcem pošiljala propagandno gradivo. "Funkcionarji političnih strank v vrtec ne sodijo" Kot primer neetičnega ravnanja Školč navaja obisk predsednika občinskega odbora SDS Andreja Vizjaka v vrtcu, katerega namen naj bi bil "ustvarjanje politične kampanje". V LDS so prepričani, da funkcionarji političnih strank v vrtec ne sodijo, še posebej ne v predvolilnem obdobju. "Koalicija je imela štiri leta priložnost, da s svojimi dejanji otrokom in njihovim staršem omogoči lažje življenje, žal pa so rezultati klavrni," menijo v LDS.

"Janša nas diskreditira v svojem brezlačniku" V LDS so "razočarani nad metodami, ki jih stranke vladajoče koalicije uporabljajo v predvolilne namene". "Že od začetka letošnjega leta smo tisti, ki mislimo drugače od predsednika vlade, tarča diskreditacij v njegovem brezplačnem časopisju, ki ga izdaja v enormnih nakladah z davkoplačevalskim denarjem, avtorji člankov pa so, skriti pod psevdonimi, poslanci vladajoče stranke," še dodajajo v izjavi za javnost.

"NSi že pred začetkom kampanje pošilja predvolilna pisma" Ob tem v LDS navajajo primer pisma slovenske državljanke, ki živi v tujini, in je pred dnevi - torej še pred začetkom uradne volilne kampanje - že prejela pismo NSi z "izrazito predvolilno vsebino". "Pismo me je neprijetno presenetilo, saj imajo moj naslov le slovenski uradni organi. Vem, da je volilni imenik javna listina, a me kljub temu zmrazi ob misli, da določene stranke zlorabljajo to listino za razširjanje lastne propagande. Ali je to sprejemljivo?," v LDS navajajo pisanje te državljanke.

"Vsaj neokusno" Takšno ravnanje je po oceni LDS "če ne že zloraba uradnih evidenc pa vsaj neokusno dejanje, ki si ga je stranka privoščila v želji po čim večjem volilnem izplenu". Zato napovedujejo, da bodo kršitve NSi sporočili ustreznim institucijam.

Ne spreglejte