Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 8. 2012,
20.36

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 8. 8. 2012, 20.36

8 let, 3 mesece

SDS: Privilegirana kasta bo branila privilegije do konca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V SDS opozarjajo, da bo privilegirana kasta svoje privilegije in svojo nedotakljivost očitno branila do konca, pri tem pa se sprašujejo, kdo bo plačeval njene račune.

V SDS opozarjajo, da bo položaj države v primeru, da bosta predsednik PS Zoran Janković in predsednik SD Igor Lukšič ob pomoči predsednika ZSSS Dušana Semoliča in predsednika države Danila Türka še naprej blokirala ustavne spremembe ter ukrepe za izhod iz krize, še slabši, najverjetneje pa bodo potrebni tudi dodatni varčevalni ukrepi.

"Prevedeno v konkretno govorico" lahko po navedbah SDS govorimo o znižanju plač in pokojnin za najmanj 20 odstotkov, odpravi "številnih socialnih pomoči in družinskih dodatkov", takojšnji reformi trga dela in podaljšanju delovnega časa. Ob tem v stranki kot primer opozarjajo na ukrepe, ki jih je morala v zameno za evropsko pomoč za svoje banke sprejeti Španija.

SDS: Čebašek - Travnikova na ustavno sodišče poslala ideološki pamflet Kot na svoji spletni strani ob tem ugotavljajo v SDS, nasprotniki ustavnih sprememb in protikriznih ukrepov v Sloveniji skrbijo le "za koristi in privilegije elite". V tem kontekstu omenjajo tudi varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek - Travnik, ki je "v obrambo privilegijev in v posmeh svoji funkciji na ustavno sodišče poslala pravi politični in ideološki pamflet, kakršnega bi z veseljem podpisala tako Mitja Ribičič kot Matija Maček". Kot je znano, je varuhinja na ustavno sodišče vložila zahtevo za oceno ustavnosti nekaterih delov zakona za uravnoteženje javnih financ.

"Kučan in Stanovnik sta se polastninila hiš za 10 odstotkov realne cene"

V stranki opominjajo, da tuji mediji "enoglasno pišejo o ostankih socializma v Sloveniji ter ceni, ki jo davkoplačevalci plačujemo za velikanske zamude in blokade s strani izkoriščevalske elite". Ob tem navajajo, da si je nekdanji predsednik republike Milan Kučan, preden se je upokojil, "dal napisati in sprejeti zakon, ki mu zagotavlja privilegirano pokojnino in druge ugodnosti".

Navajajo tudi, da sta Kučan in predsednik ZZB za vrednote NOB Janez Stanovnik "polastninila državni hiši v Murglah za borih 10 odstotkov realne cene, kar je postalo formula lastninjenja izkoriščevalske elite tudi v gospodarstvu". "Plačali so drobiž, ostalo bodo davkoplačevalci," navajajo v SDS.

Na koncu dodajajo še, da bo privilegirana kasta svoje privilegije in svojo nedotakljivost očitno branila do konca, pri tem pa se sprašujejo, kdo bo plačeval njene račune, saj so "nam bonitetne ocene tako padle, da se praktično ne moremo več zadolževati".

Ne spreglejte