Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 5. 2011,
15.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 11. 5. 2011, 15.22

8 let

Sašo Hribar: Sam proti tanku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Se bo moral satirik Sašo Hribar nekdanjemu uredniku razvedrilnega programa Petru Radoviću opravičiti in plačati odškodnino? Dokazni postopek je zaključen, razsodba bo znana kmalu.

Kot je dejal nekdanji urednik razvedrilnega programa na Televiziji Slovenija Petar Radović, je Hribar na njegov račun v intervjujih za razne medijske hiše izrekel več hudih in grobih žalitev. Da je brez hrbtenice, bedak, falus, turbo anus in še kaj. "Začelo se je z oddajami, z imenom in priimkom pa se je name spravil v časnikih. Če bi se to zgodilo enkrat, bi pozabil, tako pa se je stopnjevalo." Radović od Hribarja zahteva 15 tisoč evrov odškodnine in javno opravičilo.

Rating popularnosti mu je padel "na nulo" Glede konkretnih posledic tožnik pravi, da jih v samem poslu ni bilo, osebno pa je bil zelo užaljen. Hribar mu je uničil notranji mir, ugled in dostojanstvo: "Moj rating popularnosti je padel zelo zelo nizko. Na nulo." Radović neposrednega razloga za satirikove izjave ne pozna, predvideva pa, da je Hribar bil z njim kot odgovornim urednikom razvedrilnega programa nezadovoljen. Radović še pravi, da se Hribar po njegovem mnenju ni držal predpisanih standardov, zato so ga tudi cenzurirali. "Verjetno je to pri njem povzročilo jezo in upor," je zaključil.

Kot bi pisatelju črtali odstavek ... Hribar je na drugi strani med zaslišanjem poudaril, da njegov namen ni bila osebna žalitev. "Cenzurirali so me in prestavili na drug termin. Nobenega orožja nisem imel razen medijev. Kot da bi bil sam proti tanku. Intervjuji so izraz moje frustracije," je dejal. Med obširno razlago nastajanja satire je med drugim povedal, da cenzura satirikovega dela pomeni napad na njegovo kredibilnost. "Kot če bi pesniku ali pisatelju črtali kitico ali odstavek," je bil slikovit.

Prepričan je, da je ta proces posledica manipulacije vrha RTV Slovenija, Radović pa je zgolj kolateralna škoda, ker se je navodil nadrejenih držal kot pijanec plota. "Ljudi, kot sta Igor Pirkovič in Janez Možina, globoko preziram. Zlorabili so tudi Radovića. Žal mi je, da je ta vso težo bremen prevzel nase in se na tak način izpostavil. Če bi Radović kot odgovorni urednik razvedrilnega programa poznal osnovni koncept oddaje, mi danes tukaj ne bi sedeli," meni Hribar.

Hribar in Radović sta sicer predlagala še zaslišanje nekaterih prič, vendar je sodnica Jelka Podgoršek dokazne predloge zavrnila in odločila, da je zadeva zrela za razsojo. Odločbo bosta stranki v prihodnjih dneh dobili po pošti.

Ne spreglejte