SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S projektom E-knjige za krepitev zgodovinske zavesti med mladimi

4

termometer

MŠŠ se je odločilo letošnje šolsko leto knjige ter bližnji okrogli obletnice ustanovitve OF in slovenske osamosvojitve zabeležiti s skupnim projektom E-knjiga: Stisni roko v pest!

Projekt je namenjen učencem zadnje triade osnovne šole, ki bodo na podlagi prebranih knjig, obiskov muzejev in ekskurzij sestavili elektronski prispevek. Projekt, ki se bo po slovenskih šolah začel v ponedeljek, se bo zaključil s prireditvijo, na kateri bomo izbrali najboljše e-knjige, njihove avtorje pa nagradili.

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil šolski minister Igor Lukšič, sta 70. obletnica ustanovitve OF in 20. obletnica osamosvojitve, ki ju bomo praznovali leta 2011, priložnost za okrepitev zavesti o tem, da imajo nekateri dogodki v zgodovini posebno težo in je treba biti nanje posebej pozorni. Minister je v ta namen imenoval ekipo strokovnjakov, ki so sestavili sezname filmov, muzejev in knjig, ki naj jih učenci obravnavajo in na njihovi podlagi pripravijo poročilo v elektronski obliki. Je pa Lukšič opozoril, da je seznam zgolj izhodišče in da ga lahko učitelji po lastni presoji še razširijo.

Minister je ob tem spomnil še na po njegovih besedah uspešno izveden literarni natečaj z naslovom Demokracija ti da krila, ki so ga letos pripravili ob 20-letnici prvih povojnih večstrankarskih volitev.

E-knjigo bodo sodelujoči lahko oddali do 15. 3. 2011 v spletno učilnico, ki je v ta namen postavljena na portalu SIO.si.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin