SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rektorjeva nagrada poslovni ideji Regenerativno zdravljenje bolezni živali

3

termometer

V poslovni ideji podjetja Animacel je zajeta prebojna inovacija, velik tržni potencial, razdelana poslovna strategija investitorja ter reference prvih zadovoljnih pacientov.

Tako menijo v kabinetu rektorja ljubljanske univerze.

Podjetje sicer deluje na področju uporabe matičnih celic, kjer so s svojim inovativnim postopkom uporabe in množenja matičnih celic odprli veliko področje nadaljnjih raziskav in možnosti aplikacij v veterini, kjer trenutno delujejo, in tudi v humani medicini. Na univerzi upajo, da bo prispevek avtorjev Gregorja Majdiča in Katerine Čeh tako pomembno pripomogel k višji kakovosti življenja ljudi in živali.

Drugo mesto za postopek, ki omogoča kontrolirano vezanje encimov na molekule DNA Drugo mesto je osvojila poslovna ideja, ki jo je oblikovala podjetniška skupina pod raziskovalnim vodstvom Romana Jerale. V okviru podjetja Si.Zyme, ki ga bo skupina ustanovila, bodo s poslovnega vidika udejanjili patentirano inovacijo z izrednim potencialom uporabe v biotehnologiji na globalnem trgu. Inovativni postopek omogoča kontrolirano vezanje encimov na molekule DNA kar odpira celo vrsto novih možnih aplikacij. Vzpostavljeni so že prvi stiki za razvoj postopka do industrijske ravni.

Na natečaju ljubljanske univerze je tretje mesto zasedlo podjetje Nano Scientific. Podjetje so zasnovali mladi raziskovalci, ki združujejo znanja za pripravo večnamenskih magnetnih nanodelcev po specifičnih željah naročnikov. Avtorji Stane Pajk, Marko Petek in Slavko Kralj bodo svoje znanje na inovativen način tržili drugim raziskovalcem ter tako posredno omogočali nove raziskovalno razvojne preboje, so še zapisali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin