Petek,
20. 6. 2008,
17.17

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 20. 6. 2008, 17.17

7 let

Poslanci LDS zahtevajo sklic nujne seje komisije za nadzor javnih financ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Poslanci LDS želijo, da komisija DZ za nadzor javnih financ na nujni seji razpravlja o "negospodarnem ravnanje ministrstva za obrambo pri nakazilu javnih sredstev podjetju Trilogija".

Predsednik komisije, na katerega so naslovili zahtevo, je Milan Petek, član LDS. "Zaradi malomarnosti se dogajajo nepravilnosti" Kot so v zahtevi za sklic seje zapisali v poslanski skupini, se na ministrstvu v času, ko ga vodi minister Karl Erjavec kot posledica malomarnosti dogajajo nepravilnosti in negospodarno ravnanje z javnimi sredstvi, kot je primer pomotoma nakazanih 625.566 evrov podjetju Trilogija.

"Pripravljajo celo javno opravičilo direktorju podjetja" "Po poročanju medijev je prišlo do omenjene napake že pred tremi meseci, a se vse do razkritja nepravilnosti ni zgodilo nič. Ministrstvo naj bi končno le dobilo vrnjenih del pomotoma nakazanih sredstev, o preostalem delu pa se še pogaja zaradi zahteve direktorja podjetja po odškodnini. Na ministrstvu pripravljajo celo javno opravičilo direktorju podjetja," navajajo v poslanski skupini.

"Erjavec ni vedel in ne ve ničesar" Ob tem ministrstvu očitajo, da ob ugotovitvi nepravilnosti ni takoj ukrepalo, in navajajo, da je minister Karl Erjavec, "ki ni vedel in ne ve ničesar", pozneje "končno le sprožil" interno revizijo. Po njihovem je Erjavec tudi sicer s svojimi izjavami, ki jih je dal potem, ko so ga mediji povprašali o zadevi, pokazal, da se ne zaveda odgovornosti pri vodenju ministrstva, ki razpolaga z več kot 600 milijoni evri letno.

V poslanski skupini LDS od Erjavca pričakujejo, da bo članom komisije izdelano poročilo interne revizije posredoval pred začetkom nujne seje.