Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 4. 2012,
10.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 6. 4. 2012, 10.08

8 let

Policisti opozarjajo na gostejši promet na mejnih prehodih s Hrvaško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na mejnih prehodih s Hrvaško danes pričakujejo gostejši promet oziroma daljše kolone in čakalne dobe, opozarjajo na policiji.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, voznikom zato svetujejo, da za prestop meje uporabljajo manj obremenjene prehode, na pot pa naj se odpravijo pravočasno in pri tem spremljajo prometne informacije.

Največjo gnečo pričakujejo danes Na policiji so pojasnili, da so tudi letos na mejnem prehodu Obrežje odprli vseh deset stez za osebna vozila in šest za tovorna, povečali pa so tudi število policistov v izmeni. Največjo gnečo pričakujejo danes, saj je lani na ta dan državno mejo na izstopu iz države prestopilo 17.000 potnikov.

Promet na mejnih prehodih Obrežje in Metlika bo povečan tudi zaradi potnikov, ki bi mejo sicer prestopili na mejnem prehodu Vinica, saj tam potekajo gradbena dela, so zapisali na policiji.

PIC: Že povečan promet pri izstopu iz države na mejnem prehodu Obrežje Na prometno-informacijskem centru za državne ceste (PIC) že poročajo o povečanem prometu pri izstopu iz države na mejnem prehodu Obrežje. Čakalna doba za osebna vozila in avtobuse je 30 minut, za tovorna vozila pa eno uro.

V času velikonočnih praznikov policisti opozarjajo tudi na pravilno uporabo karbida oziroma možnarjev. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, morajo imeti možnaristi certifikat ali potrdilo o usposobljenosti za streljanje z možnarji. Poleg tega morajo udeleženci oziroma organizatorji pri pokanju poskrbeti za varnostne ukrepe.

Med 22. in 6. uro mora biti zagotovljen nočni mir in počitek ljudi Na policiji so zapisali, da zakon o varstvu javnega reda in miru dovoljuje uporabo karbida in drugih plinskih zmesi za pokanje med določenimi prazniki, ker je takšno pokanje že tradicija. Upoštevati pa je treba, da mora biti med 22. in 6. uro zagotovljen nočni mir in počitek ljudi. Globa za nespoštovanje teh določil znaša od 83,46 do 208,65 evrov, so zapisali in dodali, da uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije 2 in 3, katerih glavni učinek je pok, med velikonočnimi prazniki ni dovoljena.

Ne spreglejte