Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 6. 2008,
19.11

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 29. 6. 2008, 19.11

8 let, 5 mesecev

Policisti odvzeli prostost Ivanu Zidarju in Boštjanu Penku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Kriminalistična policija je v zaključni akciji, ki poteka na območju PU Ljubljana, dvema osebama odvzela prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete.

Po poročanju POP TV naj bi bila priprta prvi mož SCT Ivan Zidar in nekdanji višji državni tožilec Boštjan Penko. Današnje priprtje po poročanju TV Slovenija naj ne bi bilo povezano z "afero Čista lopata", ampak naj bi bilo povezano z Zidarjevim nakupom nepremičnine v Fiesi, pri katerem naj bi zlorabil položaj, družbo SCT pa oškodoval za približno 122.000 evrov. TV Slovenija kot morebiten razlog za priprtje omenja tudi utajo davkov s pomočjo t. i. 'missing trader' podjetij, pri katerih je izterjava davščin zaradi težke sledljivosti odgovornih oseb izjemno težka.

Zidarja naj bi policisti priprli na Neubergerjevi ulici v Ljubljani, in sicer v bližini poslovnih prostorov SCT Inženiringa. Zidarja so prijeli, ko je bil v službenem avtomobilu, bil pa naj bi na poti na Dunaj, kjer naj bi si ogledal finalno tekmo evropskega nogometnega prvenstva. Po nekaterih virih, tako Finance, pa naj Zidar ne bi bil priprt in je že odpotoval na Dunaj.

Ne spreglejte