SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija preiskuje nepravilnosti na KPK

1

termometer

 | Foto:
Policijska uprava Ljubljana zaradi suma storitev več uradno pregonljivih kaznivih dejanj vodi predkazenski postopek, ki se nanaša na del poslovanja Komisije za preprečevanje korupcije (KPK).

"V enem delu je predkazenski postopek končan, z ugotovitvami smo obvestili državno tožilstvo, v preostalem delu pa se še nadaljuje. Več informacij vam zaradi varovanja interesa predkazenskega postopka in varstva osebnih podatkov ne moremo posredovati," so nam povedali na PU Ljubljana.

Anonimka opozorila na nepravilnosti O nepravilnostih na KPK so se razpisali že avtorji anonimke ob lanski deseti obletnici komisije. V pismu predsedniku republike Borutu Pahorju so med drugim zapisali, da je uslužbenka komisije "zlorabljala svoj položaj in na račun KPK zastonj parkirala v garaži pod poslovnim objektom, medtem ko so drugi uslužbenci plačevali mesečne parkirnine".

Pozneje so v komisiji zalotili uslužbenko oddelka za računovodstvo pri odtujitvi večjega dela gotovine, ki bi ga morala izplačati kot akontacijo zaposlenim za službene poti. Uslužbenka je na komisiji začela delati le nekaj dni po prihodu predsednika KPK Borisa Štefaneca, delovno razmerje pa je odpovedala v začetku decembra 2014. KPK je računovodkinjo ovadila šele, ko je zapustila komisijo. V obeh primerih so se v javnosti pojavili očitki, da Štefanec sploh ni ali pa je prepozno ukrepal, kar bi lahko pomenilo tudi, da je kršil dolžno ravnanje, v Dnevniku pišeta Blaž Petkovič in Meta Roglič.

Štefanec ne ve, ali je med osumljenimi "Podatkov ne poznam. V medijih se je nedolgo tega pojavil podatek, da policija izvaja predkazenski postopek v zvezi s poslovanjem komisije. To je edino, kar lahko potrdim. Sem pa seveda dolžan zaščititi tudi svoje sodelavce, tako da več o tem ne bi želel govoriti in ne bom govoril," je včeraj na tiskovni konferenci na vprašanje, ali proti njemu teče kakšen postopek, odvrnil Štefanec.

KPK je bila v zadnjih dneh pozornosti medijev deležna tudi zaradi javnega pranja umazanega perila Štefaneca in njegove namestnice .

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin