Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 6. 2008,
12.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 25. 6. 2008, 12.32

8 let, 5 mesecev

Počitniški vozni red ljubljanskega potniškega prometa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V ljubljanskem mestnem prometu bo v četrtek začel veljati počitniški vozni red, z njim pa bodo uvedene tudi nekatere spremembe dosedanjih linij, so sporočili iz Ljubljanskega potniškega prometa.

Po novem bodo vozili avtobusi s številkami 11, 13, in 8. Ukinjena bo linija 26, medtem ko bo ponovno uvedena linija 21. Kot so zapisali, so pri Ljubljanskem potniškem prometu že septembra lani uvedli nekatere spremembe poteka linij Mestnega potniškega prometa z namenom, da bi razbremenili mestno jedro motornega prometa.

Pozitiven odziv potnikov

Odziv potnikov na te spremembe je bil po njihovem mnenju pozitiven. Na podlagi mnenj potnikov, pogovorov s predstavniki četrtnih skupnosti in dodatnih prometnih analizah je podjetje LPP pripravilo določene novosti, s katerimi naj bi "javni potniški prevoz uporabnikom še dodatno približali".

Spremembe se nanašajo na linije 11, 13, 26, 8 in 21.

Linija 11 se bo preusmerila z obstoječe trase (Dunajska - Tivolska - Gosposvetska - Dalmatinova) na novo traso (Dunajska - Slovenska - Zoisova - Karlovška - Roška - Poljanska - Ambrožev trg in naprej po obstoječi trasi). Linija 13 (Roška - Karlovška - Zoisova) se bo preusmerila na traso, po kateri sedaj obratuje linija 11 (Ambrožev trg - Poljanska - Kopitarjeva - Dalmatinova). Linija 26 bo ukinjena in nadomeščena z linijo 8, ki se bo z Broda podaljšala do Gameljn in z Ježice na Brnčičevo cesto. Ponovno se bo uvedla linija 21, ki bo obratovala od Beričevega do Ježice.

S preusmeritvijo linije 11 na Zoisovo cesto pri LPP pričakujejo razbremenitev linije 6, razmere pa naj bi se po njihovem mnenju izboljšale tudi zato, ker bo ta linija obratovala čez Bavarski dvor. S preusmeritvijo linije 11 na Roško cesto bo "vzpostavljena kakovostna povezava" med Bežigradom, Roško cesto in Mostami.

Linija 13 bo z Roške ceste preusmerjena na obstoječo traso linije 11. Obratovala bo po Poljanski, Kopitarjevi, Komenskega in Tavčarjevi, nato po Slovenski in Vilharjevi cesti do končne postaje na Železni cesti. V obratni smeri bo linija zavila z Dunajske na Tivolsko in nadaljevala po Gosposvetski, Dalmatinovi, Komenskega, Resljevi, Kopitarjevi in Poljanski v smeri Sostro. S tem naj bi bile upoštevane želje velikega števila občanov iz Sostrega in Štepanjskega naselja, da bi se linija 13 čim bolj približala Ljubljanski tržnici.

V LPP menijo, da se bo z ukinitvijo linije 26 in podaljšanjem linije 8 z Brda do Gameljn in z Ježice do Brnčičeve ceste izboljšala možnost javnega prevoza na področju Spodnjih Črnuč, na Brnčičevi ter med Brodom in Gameljnami.

Ne spreglejte