Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 8. 2008,
12.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 21. 8. 2008, 12.32

8 let

Po eni anketi prepričljivejši Pahor, po drugi Janša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V sredini oddaji Tarča sta se soočila premier in predsednik SDS Janez Janša ter predsednik SD Borut Pahor, o prepričljivosti obeh pa so izvajali ankete, ki so dale različne rezultate.

Anketa RTV: Pahor je bolj prepričal ženske in zaposlene

Po javnomnenjski anketi, ki jo je za RTV Slovenija izvedla agencija Interstat, je bil prepričljivejši Pahor. Prepričal je 45,9 odstotka anketiranih, Janša pa 38,2 odstotka. Pri gospodarskih temah se je bolje odrezal Janša. Pahor je bolj prepričal ženske in zaposlene, Janša pa moške in brezposelne.

Anketa RTV: Janša je prepričljivejši pri gospodarstvu in ekonomiji Če se je Pahor po mnenju anketiranih na splošno bolje odrezal od Janše, pa je bil slednji boljši, ko je šlo za gospodarske teme in ekonomijo. Da se Janša bolje spozna na gospodarstvo in ekonomijo namreč ocenilo 42 odstotkov vprašanih, da se na to področje bolje razume Pahor pa le dobrih 37 odstotkov.

Anketa RTV: S kriminalom in korupcijo bi bolje obračunal Pahor Agencija Interstat je anketirane tudi povprašala, kdo bi po njihovem mnenju bolje obračunal z kriminalom in korupcijo. Da bi to bolje storil Pahor je menila slaba polovica vprašanih, da bi bil pri tem boljši Janša, pa je menilo dobrih 38 odstotkov vprašanih.

Mladina: Preprečljivejši je bil Janša

V anketi Mladine je Janšo kot prepričljivejšega ocenilo 41,9 odstotka, Pahorja pa 40,4 odstotka anketiranih. Po podatkih ankete je soočenje spremljalo 41,5 odstotka anketiranih. Na vprašanje, kdo je bil bolj prepričljiv oziroma kdo je "zmagal", so odgovarjali le tisti, ki so soočenje spremljali.

Kritični v SD 88,9 odstotka simpatizerjev SDS je po njihovih navedbah menilo, da je bil bolj prepričljiv Janša, 2,8 odstotka pa, da je bil boljši Pahor. Točno 75 odstotkov anketiranih simpatizerjev SD je menilo, da je bil boljši sogovornik Pahor, 5,6 odstotka pa, da je bil to Janša, še navaja anketa.

Volivce SLS, SNS in DeSUS prepričal Janša 50 odstotkov simpatizerjev SLS je, kot navajajo, prepričal Janša, 50 odstotkov pa Pahor. Simpatizerji Zares in LDS pa so po 50 odstotkov glasov namenili Pahorju, po 50 odstotkov pa jih je odgovorilo z "ne vem", so sporočili.

Volivce SNS je po navedbah Mladine bolj prepričal Janša, saj je prejel 66,7 odstotka, Pahor pa 33,3 odstotka. 33,3 odstotka volivcem DeSUS se je prepričljivejši zdel Janša, 16,7 odstotkom pa Pahor, medtem ko so preostali odgovorili z "ne vem".

Ne spreglejte