Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 9. 2008,
18.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 18. 9. 2008, 18.35

8 let

Pahor: Maribor ima za uspeh na volitvah pomembno vlogo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik SD Borut Pahor je tri dni pred volitvami znova obiskal Maribor in se na stojnici stranke na Grajskem trgu srečal s kandidati SD v 7. volilni enoti.

Kot je ob tem dejal Pahor, stranka na volitvah računa na svoj doslej največji uspeh, pri čemer bo Maribor igral eno zelo pomembnih vlog. Pričakuje, da se bo politika vrnila v običajne tirnice Predsednik SD od volitev pričakuje predvsem, da bi te prinesle vnovično sprostitev napetosti, ki je sicer običajna za volilno obdobje, ter da bi se slovenska politika končno vrnila v svoje običajne tirnice, kdorkoli bo že odgovoren zato, da vodi državo. Kot je dodal, si seveda želi, da bi to uspelo njim, a bodo na koncu vendarle odločali volivci in njihovo voljo bo potrebno spoštovati.

"Ljudje so bolj ali manj odločeni" "Brez uspeha v Mariboru, tako kot brez uspeha v Ljubljani, pa ne moremo računati na uspeh na državni ravni, zato je za nas uspešen volilni rezultat v Mariboru eden od ključev za dosego volilne zmage," je povedal Borut Pahor in dodal, da se v zadnjih dneh kampanje dosti ne da več narediti, saj je mnenja, da so ljudje bolj ali manj že odločeni, koga bodo volili.

"V ospredju je socialna in razvojna politika" Pahor je dejal, da je v času gospodarske negotovosti v ospredju njihovega programa socialna in razvojna politika, saj brez medsebojne socialne povezanosti Slovenci ne moremo napredovati. Kot je dodal, stranka v vsakem primeru pričakuje uspeh, ki ga doslej še ni doživela, ve pa, da ljudje od njega pričakujejo zmago. To bi bil po njegovih besedah velik podvig, saj doslej SD še niso bili v položaju, da bi se borili za relativno zmago na volitvah.

Potrata, Čepič, Frangež... V mariborski volilni enoti bo kandidirala aktualna poslanka SD Majda Potrata, nekdanji mariborski podžupan Bogdan Čepič, mestna svetnika Matevž Frangež in Bojan Horvat, radijski novinar Darko Pašek, nekdanja slovenska rokometna reprezentantka Anja Frešer, župan Hoč Jožef Merkuš, predsednica Stranke ekoloških gibanj (SEG) Marinka Vovk ter Andreja Flucher, Andrej Godec in Petra Kolman.

Ne spreglejte