SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nepremičnine Celje za letos že razpisale 11 deložacij

2

termometer

Celjska družba Nepremičnine, ki skrbi za stanovanja v lasti celjske občine, je za letos razpisala 11 deložacij.

Direktorica družbe Danica Doberšek je v izjavi za medije povedala, da so eno deložacijo že izvedli, eno pa poravnali, saj je najemnik dolg poravnal. Lani je bilo razpisanih 54 deložacij. Dovolj tržnih, premalo neprofitnih stanovanj Trenutno v Celju močno primanjkuje predvsem neprofitnih stanovanj, saj imajo po lanskem razpisu za oddajo neprofitnih stanovanj 384 nerešenih vlog. Več kot polovica prosilcev je samskih, sledijo jim dvo- in tričlanske družine. V Celju je sicer veliko neprodanih tržnih stanovanj, saj ljudje nimajo denarja za nakup tovrstnih stanovanj. "Na trgu nepremičnin vlada velik nered" Po oceni Doberškove na trgu nepremičnin v Sloveniji vlada velik nered, pa še gradbeništvo je v krizi. "Sredi prejšnjega leta je že kazalo na bolje, a očitno to še ni bila lastovka, ki bi prinesla pomlad. Kdo ve, ali bodo investitorji neprodanim zgrajenim stanovanjem pripravljeni znižati cene," pravi Doberškova.

Dejala je, da v Nepremičninah Celje nimajo na voljo novozgrajenih profitnih stanovanj, dodeljujejo lahko le izpraznjena neprofitna stanovanja. Lani so sicer imeli v načrtu gradnjo manjšega bloka na Teharjah, a se je zadeva zapletla pri pridobivanju soglasij, čeprav je zemljišče v lasti celjske občine. Po navedbah Doberškove zadevo rešujejo in upajo, da se bo gradnja letos lahko začela. Tako bi pridobili vsaj 20 novih neprofitnih stanovanj.

Najemniki ne plačujejo najemnin Nepremičnine Celje se soočajo tudi z veliko plačilno nedisciplino. Lani jim je namreč 779 najemnikov neprofitnih stanovanj dolgovalo 353.000 evrov, leta 2009 pa je dolg znašal več kot pol milijona evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin