Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 4. 2011,
12.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 7. 4. 2011, 12.19

8 let

Nekdanji direktor kranjske uprave poziva k objavi spornih pogodb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji direktor kranjske občinske uprave Aleš Sladojević poziva župana Mohorja Bogataja in direktorja občinske uprave Mitjo Heraka, naj razkrijeta pogodbe.

Gre za pogodbe v katerih naj bi bile po njunem mnenju nepravilnosti. Zaradi omenjenih domnevnih nepravilnosti je vodstvo občine že podalo kazenske ovadbe zoper odgovorne.

Sladojević: Stanje nedopustno in nesprejemljivo Sladojević župana in direktorja v odprtem pismu opozarja, da sta kot uslužbenca Mestne občine Kranj javnost dolžna seznaniti s pogodbami, pri katerih so bile po njunem mnenju ugotovljene nepravilnosti oziroma nezakonitosti. Javnost ima do te informacije vsekakor pravico, je prepričan Sladojević, ki ga čudi lahkoten način sprejemanja omenjenih informacij s strani članov nadzornega odbora in svetnikov Mestne občine Kranj

"Stanje, v katerem bi javnost skrivala svoje dvome v zakonitost dela in postopkov občine ali pa stanje, v katerem bi občina pred javnostjo skrivala morebitne nezakonitosti svojih ravnanj, je po moji oceni nedopustno in nesprejemljivo," je poudaril Sladojević. Opozoril je tudi na nerazumevanje zakonitosti kranjskega župana, ki se je pokazala v primeru sporne dražbe Čebelce.

"Pri vajinem poigravanju s terminom zakonitosti smemo in moramo zahtevati več previdnosti in odgovornosti," je Bogataja in Heraka pozval Sladojević. S tem se je odzval na izjave na njuni novinarski konferenci pred tednom dni, ko je Herak povedal, da so ob pregledu v prejšnjem mandatu sklenjenih pogodb odkrili nekaj nepravilnosti.

Zaradi tega so podali dve kazenski ovadbi zoper enega od nekdanjih podžupanov občine, "ker naj bi storil štiri kazniva dejanja zlorabe uradnega položaja in štiri kazniva dejanja nevestnega dela v službi". Poleg tega so zaradi suma zlorabe uradnega položaja ovadili predsednika kluba s sedežem v Kranju, uslužbenca občine, ki naj bi že bil v postopku izredne odpovedi, ter odgovorno osebo javnega podjetja. Konkretnih imen pa Herak ni razkril.

Ne spreglejte