Na Blejskem gradu potekajo že 6. srednjeveški dnevi

Blejski grad se ta konec tedna vrača v srednjeveški čas, saj se za grajskim obzidjem znova zbirajo vitezi, plemstvo, meščanstvo, trgovci in rokodelci.
Na Blejskem gradu potekajo že 6. srednjeveški dnevi
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Messenger
  • Messenger

Domača srednjeveška skupina je na jasi pod gradom že v sredo postavila srednjeveški tabor, danes in v nedeljo pa se bodo predstavili mečevalci, lokostrelci in plesalci iz Slovenije in tujine.

V srednjeveškem taboru se bo skupini viteza Gašperja Lambergerja s svojim taborom pridružil tudi vitez Janez Kamniški. Obiskovalci pa lahko danes in v nedeljo vstopijo v tabor, streljajo z lokom, mečejo sekire v tarčo in si ogledajo orožje, oklepe in ostale posebnosti srednjeveškega načina življenja.

Na parkirišču gradu bo srednjeveška tržnica, na kateri se bo predstavilo veliko rokodelcev in obrtnikov, od kovača, pletarja in lončarja, do čebelarja in strojarja. Poleg tega bo na tržnici tudi srednjeveški vrtiljak za otroke, ki ga bodo postavili hrvaški gostje iz Turistične organizacije Koprivnica. Na spodnji grajski terasi bodo postavili tudi srednjeveško lutkovno gledališče, pojasnjujejo v Zavodu za kulturo Bled.

Nastop srednjeveških skupin bo danes 21. uri, v nedeljo pa ob 11. in 13. uri. Poleg domače skupine se bodo predstavili vitezi Sv. Jurija iz Višegrada na Madžarskem, ki na Bledu gostujejo že četrtič, in skupina Sbandieratori e Musici Fornovo Taro iz italijanske Parme.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano