SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Montažerji vladnih kamer o zlorabah ne vedo nič

4

termometer

V podjetju, ki je nameščalo avdiovizualno opremo v prostorih vlade, ne vedo nič o tem, da naj bi bili na kamere nameščeni še dodatni kabli.

Kot je znano, je včeraj Urad Vlade RS za komuniciranje sporočil, da sta dobavo in montažo avdiovizualne opreme pri rekonstrukciji objekta na Gregorčičevi 25 izvajali podjetji ADM, d. o. o., in TSE, d. o. o.

"Nismo dobili nobenih takih navodil" Generalni direktor TSE Ivo Kovše je za Planet Siol.net sporočil, da o tem, da naj bi bili na kamere v sejni sobi vlade nameščeni kabli, ki avdio-vizualno spremljanje dogajanja v sobi omogočajo tudi nepooblaščenim osebam, v njihovem podjetju ne vedo nič. Dodal je, da pred izvedenimi deli, med njimi in tudi po izvedenih delih niso dobili nobenih navodil, ki bi kazala, da si to kdo to želi.

"Avdio-video sistem za snemanje sej vlade RS smo postavili že v letu 2006 in v njegovem delovanju do zdaj nismo zasledili nobenih nepravilnosti ali zlorab," je pojasnil. Sporočil je tudi, da se o tem do zdaj niso pogovarjali z nobeno uradno osebo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin