Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 6. 2008,
13.23

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 27. 6. 2008, 13.23

8 let, 5 mesecev

Lipa za predvolilno sodelovanje z Društvom nezaposlenih in socialno ogroženih Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Predsednik Lipe Sašo Peče in predsednik Društva nezaposlenih in socialno ogroženih Slovenije Ivan Cencelj sta podpisala sporazum o sodelovanju med stranko in društvom na jesenskih volitvah.

S tem se je društvo zavezalo, da daje vso podporo stranki na državnozborskih volitvah in da bo na njih aktivno sodelovalo, so sporočili iz Lipe.

"V stranki med pomembne pravice uvrščamo tudi socialno varnost, ki mora biti prioriteta demokratične, pravne in solidarne države. Dejstvo je, da je stanje v družbi posledica strukturnih sprememb, za katere je v največji meri odgovorna vlada s svojo politiko. V kolikor zaposlitvena politika ne sledi dejanskim potrebam, je država dolžna ustvariti pogoje, ki bodo brezposelne ljudi motivirali in jih aktivirali v prizadevanjih po aktivnem vključevanju na trg dela, po drugi strani pa mora upoštevati tudi načela solidarnosti pri pomoči ljudem, ki se znajdejo v stiski," so v izjavi za javnost ob podpisu sporazuma zapisali v Lipi.

Brezposelnost ni in ne sme biti težava zgolj posameznika, država mora ustvarjati pogoje, ki bodo ljudem v stiski omogočali dostojno življenje, poudarjajo v Lipi.

V začetku mandata nazadoval sistem socialne varnosti Zaradi socialne reforme te vlade v začetku mandata je po njihovem mnenju bistveno nazadoval sistem socialne varnosti predvsem za brezposelne in iskalce zaposlitve. "Med njimi je število posebej degradiranih in ogroženih skupin, kot so starostniki, invalidi. Navkljub uradnim statističnim podatkom, ki govorijo o zmanjševanju brezposelnosti, ostaja dejstvo, da je le-teh realno gledano več in da je njihova revščina večja in socialna stiska bolj izrazita," pojasnjujejo v Lipi.

Ne spreglejte