Sreda,
25. 6. 2008,
11.20

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 25. 6. 2008, 11.20

8 let, 5 mesecev

"Kralji ulice" sodelovali na konferenci mednarodne zveze cestnih časopisov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Predstavniki "Kraljev ulice", prvega slovenskega cestnega časopisa za brezdomstvo, so se dogovorili o svetovni kampanji za osveščanje o revščini.

Predstavniki časopisa so zastopali Slovenijo na 13. mednarodni konferenci cestnih časopisov v Glasgowu, kjer je do dogovora prišlo, so v torek sporočili iz Društva za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice. Govoriti od spodaj Konference z naslovom Govoriti od spodaj: Cestni časopisi v soočanju z globalno perspektivo revščine, se je udeležilo 62 cestnih časopisov iz vsega sveta, so še navedli v izjavi za javnost. Kralje ulice sta zastopali Maja Kozar in Luna J. Šribar.

"Večino ostalih cestnih časopisov pišejo pofesionalni novinarji" "Prvi slovenski cestni časopis za brezdomstvo in sorodna socialna vprašanja med ostalimi časopisi precej izstopa, saj je v svetovnem merilu edini časopis, ki ga v večji meri tudi pišejo in ne le prodajajo brezdomni ljudje in na ta način odpira medijski prostor socialno izključenim glasovom. Večino ostalih časopisov ustvarjajo profesionalni novinarji in so vsebinsko včasih niti ne razlikujejo od 'mainstream' medijev," so sporočili iz društva.

V slovenskem časopisu odslej tudi prispevki iz Latinske Amerike in Afrike Kralji ulice so sklenili partnerstva z drugimi cestnimi časopisi, tako da bodo imeli bralci zdaj možnost prebirati tudi prispevke iz Latinske Amerike in Afrike. Obenem so se na konferenci dogovorili, da bo mednarodna zveza cestnih časopisov odslej delovala na razvijanju globalnih kampanj, ki bodo pripomogle k osveščanju svetovne javnosti glede problematike revščine.

Uredništvo Kraljev ulice je ob tem napovedalo, da bodo v soboto, 28. junija, postavili stojnico na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer bodo po simbolični ceni prodajali rabljene predmete. Stojnica bo odslej postavljena vsako zadnjo soboto v mesecu.