Ko človekov najboljši prijatelj pomaga reševati življenja (video)

V organizaciji Mestne občine Ljubljana (MOL) in Društva vodnikov reševalnih psov Slovenije se je danes na širšem območju Ljubljane začela 16. mednarodna vaja vodnikov reševalnih psov Ljubljana 2014.

Namen vaje je preveriti sposobnost vodnikov reševalnih psov kot njihovih štirinožnih prijateljev pri organizaciji reševanja in iskanju pogrešanih oseb pod ruševinami v naravnem okolju. Hkrati pa je namen vaje tudi preveriti nameščanje in uporabo tuje reševalne pomoči, je pojasnil vodja oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo mestne uprave MOL Robert Kus.

Letos na vaji vodnikov reševalnih psov po navedbah Kusa sodeluje 11 ekip vodnikov reševalnih psov iz Avstrije, Hrvaške, Nemčije in Slovenije oz. skupaj 33 tekmovalcev. Vaja je zastavljena tako, da okoliščine, v katerih poteka delo ekip vodnikov reševalnih psov, čim bolj natančno posnemajo realne okoliščine, je dodal.

Slovenski reševalni psi in vodniki so v mednarodnem prostoru zelo priznani, saj pomagajo pri večini hudih naravnih nesreč.

[video: 45117 / ]

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano