SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kanada Walterja Wolfa verjetno ne bo izročila Sloveniji

3

termometer

Kanada poslovneža Walterja Wolfa, ki je obtožen v zadevi Patria, ne bo izročila Sloveniji, je za avstrijsko tiskovno agencijo APA danes povedal Wolfov zagovornik, dunajski odvetnik Markus Singer.

Singer je sporočil, da "je bil dejanski in pravni položaj po mnenju kanadskega sodišča tako jasno v prid Walterju Wolfu, da ni bilo več nobene nadaljnje obravnave". Za dodatna vprašanja ni bil dosegljiv.

Pred tem so na vrhovnem sodišču kanadske province Britanske Kolumbije konec marca pojasnili, da je obravnava primera izročitve Wolfa razpisana za 13. julij. Na julijsko odločitev sodišča bi imel Wolf še možnost pritožbe, tako da njegove izročitve do roka 10. avgusta najverjetneje v nobenem primeru ne bi bilo.

Wolf je bil v Sloveniji med obtoženimi v zadevi Patria, skupaj z Jožetom Zagožnom, Janezom Janšo, Tonetom Krkovičem in Ivanom Črnkovičem, a je odšel v Kanado, zato ga je sodišče izločilo iz postopka in spomladi 2013 zanj izdalo mednarodno tiralico. Kanadski policisti so ga aretirali januarja letos, a je bil nato ob plačilu varščine izpuščen na prostost.

Poslovneža s slovenskim, avstrijskim in kanadskim potnim listom naj bi pred nekaj meseci vzelo pod drobnogled specializirano državno tožilstvo zaradi suma pranja denarja v zadevi Patria, šlo naj bi za 2,3 milijona evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin