Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 7. 2012,
11.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 11. 7. 2012, 11.17

7 let, 12 mesecev

Jelinčič odstopa od kandidature za predsednika države

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji poslanec in predsednik zunajparlamentarne stranke SNS Zmago Jelinčič je odstopil od svoje kandidature za predsednika države.

Jelinčič je dejal, da noče biti del sistema, ki uničuje njegovo domovino, zato umika kandidaturo za predsednika Republike Slovenije. "Glasovi, ki so bili namenjeni meni, naj gredo tistemu, ki bo skrbel za vse Slovence, v prvi vrsti, pa tudi za vse slovenske državljane," je dodal predsednik stranke SNS.

Mediji, sodišča, profesorji so krivi V svoji izjavi za javnost je Zmago Jelinčič Plemeniti v svojem slogu povedal, da nam država propada. Dotaknil se je tudi zgodovine, ekonomske politike, sodišč in seveda medijev. Zlasti medijem je namenil veliko pozornosti: "Mediji so praktično v popolni oblasti istih gospodarjev že od leta 1945, strici iz ozadja vlečejo niti, določajo, kaj se sme objaviti, kaj se ne sme objaviti, kdo sme nastopati na televiziji in kdo ne, kdo lahko dobi medijski prostor v časopisih in koga tam ne sme biti."

Tiste, ki skušajo opozarjati na vse nečednosti v naši državi, poskušajo po Jelinčičevem mnenju utišati na vse mogoče načine "z direktivami v medijih, da se posameznike poskuša utišati, montiranimi procesi, policijskimi preiskavami, obsodbami, z grožnjami, da se bo ponovil Kramberger" ...

Rešitev dvig gospodarske rasti in federalizacija Država naj bi gospodarsko propadala zaradi nesposobnosti profesorjev politične ekonomije in njihovih učencev. Jelinčič ponuja tudi rešitev: "Zamenjava nekompetentnih in nesposobnih s trdimi posegi na usmerjenih področjih, ne pa kar po dolgem in počez, s pripravo zakonov, ki bi dvignili gospodarsko rast, ne pa jo zatrli, ki bi dvignili potrošnjo, ne pa ljudem pobrali še tisto malo iz žepov, kar imajo, ter na ta način primorali ljudi, da ne trošijo ničesar več."

Nujno pa je treba poskrbeti za federalizacijo Slovenije: "Slovenske dežele Štajerska, Kranjska, Primorska, Koroška in Pomurska so že imele svoje državnostne atribute, ki niso nikoli zamrli."

Kdo bo Sloveniji vrnil sijaj? Na koncu je dal Jelinčič bodočemu predsedniku še eno predsedniško nalogo: "Slovenija je izgubila svoj sijaj, ki ga je imela leta 1991. Sloveniji moramo vrniti sijaj. Upam, da bo ta sijaj bodoči predsednik vrnil."

Kateri izmed kandidatov naj bi bil sposoben izpeljati to težko nalogo, Jelinčič ni hotel zaupati zbranim novinarjem. Iz njegove novinarjem prebrane izjave in po neformalnem pogovoru po branju bo moral biti kandidat, ki bo želel Jelinčičevo podporo, proti Združenim državam Evrope, zagovornik NOB in ne bo se smel "uklanjati nekonsistentni sodbi strasbourškega sodišča za človekove pravice, saj so sodniki popolnoma nekompetentni".

Medtem ko se bodo preostali kandidati borili za Jelinčičeve glasove, mediji pa bomo ugibali, kdo ga bo prepričal, se bo Jelinčič ukvarjal s tem, kako spraviti SNS nazaj v parlament, in se posvečal svoji družini ter ji ponujal tisto, kar ji v več kot 20 letih svojega dela za slovensko državo in slovenski narod ni mogel.

Ne spreglejte