Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 10. 2012,
19.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 6. 10. 2012, 19.27

7 let, 12 mesecev

Janša: Zver mora nadaljevati delo Pučnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
SDS in NSi sta v mariborski dvorani Tabor pripravili vseslovensko zborovanje v podporo kandidaturi Milana Zvera. Podporo so mu izrazili tudi premier Janez Janša in nekateri ministri vlade.

Zavzemal se bom za vnovično uvedbo večinskega volilnega sistema, za to, da kazniva dejanja ne bodo kar tako zastarala, za reforme s takojšnjim učinkom, za gospodarstvo malih in srednjih podjetij, so bili nekateri poudarki osrednjega govorca zborovanja, predsedniškega kandidata strank SDS in NSi Milana Zvera. Nova delovna mesta bodo prišla, ko bodo odpravljene ovire za domače in tuje investicije, je dejal Zver. Poudaril je, da potrebujemo vitkejšo državo, delujoč bančni sistem, prožnejši trg dela, pravičen pokojninski sistem. Država se mora po njegovem umakniti iz gospodarstva, nujen pa je tudi zapis zlatega fiskalnega pravila v ustavo, je povedal Zver. Če bo izvoljen, bo posebno pozornost namenil ljudem na robu Zver je poudaril, da smo bili v preteklosti priča nenehnim dokapitalizacijam bank, neprestanemu zadolževanju, politikam, ki dušijo potenciale družbe in posameznikov, privilegijem v pokojninskem sistemu, ukinjanju najnižjih pokojnin in štipendij, krajam družbenega premoženja, vsega naštetega pa imajo po njegovem državljani dovolj. Če bo izvoljen za predsednika, bo posebno pozornost namenjal ljudem na robu, zavzemal se bo tudi za boljše pogoje za vključitev mladih v družbo, je povedal Zver. Njegov poudarek je bil, da si bo kot predsednik prizadeval za politično stabilnost in gospodarsko učinkovitost države ter utrjeno nacionalno identiteto.

Janša: Zver je človek, ki je sposoben dosegati dogovore v najtežjih situacijah Zveru v podporo so v dvorani Tabor med drugim spregovorili še predsednik vlade Janez Janša, ministrica in predsednica NSi Ljudmila Novak ter nekateri drugi ministri obeh strank, SDS in NSi, ki Zvera podpirata v tekmi za predsedniški stolček.

Zver je človek, ki je sposoben dosegati dogovore in kompromise v najtežjih situacijah, a kljub temu govori tisto, kar je res, in dela, kar misli, da je prav, je prepričan premier in predsednik SDS Janša. Takšnega človeka Slovenija ta hip potrebuje, je dejal predsednik vlade.

Bojim se, da Slovenija danes nima predsednika, ki je sposoben biti ljudem za zgled, je bil do aktualnega predsednika Danila Türka kritičen Janša, ki meni, da kriza v Sloveniji ni le gospodarska, ampak tudi moralna.

Kar loči državnika od dnevnega politika, je, da je državniku mar tudi za usodo prihodnje generacije, je dejal Janša. Po njegovem je Milan Zver tukaj, da nadaljuje delo dr. Jožeta Pučnika.

Zvera v stranki podpiramo, kajti njegove vrednote so tudi naše vrednote, je dejala predsednica NSi in ministrica za Slovence po svetu Ljudmila Novak. Pomembno je, da je predsednik človek, ki je blizu ljudem, ki zna opravljati vsa dela, in takšen je Milan Zver, je povedala Novakova, ki meni, da ima Zver kljub temu, da mu napovedi ne kažejo zmage, velike možnosti, da postane predsednik države.

Zver naj bi sicer do danes zbral 9500 podpisov podpore, so sporočili iz SDS in NSi.

Ne spreglejte