Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 7. 2012,
11.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 28. 7. 2012, 11.55

8 let

Janša: Za predsednika potrebujemo demokrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Lepeni poteka 18. letni tabor Slovenske demokratske stranke. Premier Janez Janša je v govoru poudaril, da nas čaka naporna jesen, od katere bo odvisna prihodnost Slovenije.

Predsednik vlade in predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša je v svojem govoru na letnem taboru v Lepeni poudaril, da sedanjo vlado in Slovenijo čaka pomembna jesen, saj se bo odločalo o marsičem. "Jesen bo naporna. Slovenija je v zadnjih treh letih prišla v nezavidljiv položaj, ko nas evropski kolegi sprašujejo, kako smo se znašli v tako težkem položaju. Sedaj ne bo dovolj samo zbranost, sloga in pripravljenost ter dejstvo, da si priznamo stanje kot pač je. Potrebno je narediti odločilne korake, da potegnemo voz naprej. Vlada ponuja roko sodelovanja, partnerstva za razvoj in kljub temu se to sodelovanje zavrača in mnogi takoj pojejo svojo besedo. Tako se ne da naprej", je povedal Janša, ki je med drugim poudaril, da se privrženci SDS vsako leto zberejo v Lepeni v večjem številu. "To je znak, da rastemo ne samo v političnem smislu, temveč tudi kot družina".

SDS ne sme sprejeti vso odgovornost "Vladna koalicija ima samo navadno večino, potrebujemo pa ustavne spremembe. SDS ima kot največja vladna stranka veliko odgovornost, a ne nosi vso odgovornost. Ne smemo privoliti na to tezo. SDS ni odgovorna za stanje, ki ga imamo. Jeseni se bo odločalo o tem, kakšno ceno bomo plačali za izhod iz krize, tudi ali bomo suverena država, ali pa bodo o vsaj delu te suverenosti odločali drugi. Pomembni in usodni bodo meseci, ki nas čakajo", je bil jasen Janša in dodal: "Slovenska demokratska stranka bo naredila vse, da Slovenija ostane suverena republika vseh državljanov in državljank in da po dolgih letih dobi za predsednika prvega demokrata. To je naša prva naloga."

Zver: Verjamem, da je mogoče zmagati Predsedniški kandidat na jesenskih volitvah Milan Zver poudarja, da je do volitev dovolj časa za prepričevanje volilnega telesa. "Verjamem, da je mogoče zmagati", je povedal evropski poslanec in vnovič poudaril, da si želi enotne Slovenije, ki ne bo razdeljena. "Obljubljam, da se bo ugled naše države, če bom predsednik države, zagotovo povečal", meni Zver, ki je zadovoljen s trendom javnega mnenja. "Pomembni so trendi, čeprav razmerja zame še vedno niso ugodna. A trendi gredo v pravo smer in pričakujem, da se bodo glasovi še bolj razdelili med vse tri favorite ter, da se bo razlika še manjšala. Moja želja in naloga je, da zlasti prepričam tisti del volilnega telesa, ki je tudi sicer soroden politični opciji, ki jo zastopam", je optimističen Zver.

Na vprašanje, ali mu lahko škodi manjša podpora vladi, pa je odgovoril: "Pred vlado so nepriljubljeni ukrepi, vendar ni nujno, da bodo to povezovali z mojo kandidaturo. Potrebno je biti iskren, nekakšen lažni premik na sredino ali levo, distanciranje od vladnih ukrepov, bi bilo nedostojno. Mogoče bi se sicer poznalo pri moji večji priljubljenosti, a jaz ne kalkuliram in manipuliram z volilnim telesom. To bi bilo nespodobno."

Ne spreglejte