Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 9. 2008,
18.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 18. 9. 2008, 18.51

8 let

Janša na zaključnem shodu: Nedelja bo naš dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik SDS Janez Janša je na zaključnem predvolilnem shodu stranke v Ljubljani napovedal oblikovanje široke razvojne koalicije in pozval na volitve.

V času volilne kampanje "se je nad Slovenijo nabralo precej temnih oblakov. Česa vse nismo slišali, samo zato, da ne bi bilo treba primerjati ekip in narejenega. Vendar nedelja prihaja in to bo naš dan," je dejal Janša. "Radikalne spremembe niso potrebne" Po besedah predsednika SDS je bilo v zadnjih dnevih in tednih izrečenih veliko besed o tem, kako temna prihodnost čaka Slovenijo. "To ni res. Tudi zaradi tega neke alternative, ki bi predstavljale radikalne spremembe, da se vse postavi na glavo, enostavno niso potrebne. Slovenija potrebuje mir, stabilnost, potrebuje nadaljevanje gospodarskega razvoja in pravično delitev ustvarjenega. Zagotovo pa ne potrebuje korakov nazaj," je dejal.

To, kar se ponuja kot alternativa, po njegovem ni alternativa v smislu, "da bi mi predstavljali sedanjost, oni pa prihodnost, ampak je to alternativa v smislu, da se ponujajo tisti, ki so bili preteklost". To kar je bilo nekoč Ropova vlada, se po njegovem danes kaže kot t.i. trojčku tranzicijske levice. "Samo tisti, ki so bili včasih v drugih vrstah, so stopili v prve in se kažejo kot novi obrazi. Pri tem pravijo, da bodo delovali povezovalno, v isti sapi pa zatrjujejo, da z nami pod nobenim pogojem ne bodo sodelovali. Pravijo, da Slovenija potrebuje politiko dialoga, politiko, ki bo strnila vrste in gledala naprej, hkrati pa v isti sapi naštevajo stranke, s katerimi ne želijo sodelovati. Kakšna politika dialoga je to? Politika pogovora samega z sabo, ali kaj?" se je vprašal Janša.

Janša: Slovenija ne potrebuje ostrih delitev, še posebej ideoloških Slovenija po njegovem danes namesto delitev potrebuje sodelovanje za prihodnost in široko razvojno koalicijo, ne pa ostrih delitev, še posebej ideoloških. "Če se namreč to zgodi, so v ospredju ideološke teme, v ozadje pa stopajo teme, od katerih je odvisna kakovostnega našega življenja" je opozoril in dodal, da so ostre delitve "pot v preteklost".

"Nismo naredili vsega, naredili smo pa dovolj" V orisu preteklega mandata je predsednik SDS ocenil, da niso naredili vsega, naredili pa so dovolj. "Leta, ki so za nami, niso bila lahka, vendar bolj od naših besed govorijo naši rezultati in dejanja. V Sloveniji so danes možnosti za uspeh boljše kot pred štirimi leti. 40.000 ljudi več ima delo, preko 60.000 mladih dobiva štipendije, stopnja revščine se je zmanjšala s 14 na 11 odstotkov prebivalstva. Kljub temu je naš cilj, da do leta 2015 revščino v Sloveniji popolnoma odpravimo", je napovedal Janša.

Po volitvah bo SDS, tako Janša, sprejela sprejela štiri potrebne razvojne ukrepe. Prvi bo sestava široke razvojne koalicije, sledila mu bo dopolnitev strategije razvoja Slovenije, tej pa sprejetje programa za izboljšanje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva in pravičnejšo delitev ustvarjenega, ter okrepitev boja z gospodarskim kriminalom.

V zvezi s slednjim je Janša opozoril na v tem mandatu sprejet kazenski zakonik, ki po njegovem omogoča resen spopad tudi s tistimi oblikami gospodarskega kriminala, za katere do zdaj ni obstajala zadostna zakonska podlaga, ob tem pa napovedal sprejetje ukrepa, po katerem bodo morali tisti, ki bodo želeli prevzeti podjetje dokazati izvor denarja. "Ti postopki bodo poenostavljeni, obvezni in bodo veljali tudi za nazaj za tiste primere, ki so v preiskavi," je dejal Janša.

Poziv k udeležbi na volitvah Na koncu se je predsednik SDS pridružil k pozivom k udeležbi na volitvah, ob tem pa spomnil: "Udeležba na volitvah, volitve same in visoka udeležba na volitvah koristi demokraciji in koristi Sloveniji."

Ne spreglejte